Новият участък от софийското метро ще бъде пуснат в събота

...
Новият участък от софийското метро ще бъде пуснат в събота
Коментари Харесай

Пускат новия участък от третата линия на метрото до "Горна баня" в събота

Новият сектор от софийското метро ще бъде пуснат в събота – на 24 април. Той е с дължина 4 км от жк „ Красно село” през жк „ Овча купел” до Околовръстен път при кв. „ Горна баня” и има общо 4 метростанции - „ Овча купел”, „ Мизия/Нов български университет”, „ Овча купел 2” и „ Горна баня”. С стартирането на тези 4 км от Линия 3 дължината на столичното метро става 52 км с 47 станции.

Снимка: btvnovinite.bg

Над 60 000 поданици на кварталите „ Овча купел” 1 и 2 и долната част на „ Горна баня” ще стигат до централната градска част време до 12 минути. От новия сектор ще се възползват и идващите от Перник и Радомир.

При построяването на новия сектор е освежен за 4,8 млн. лв. бул. „ Президент Линкълн”. Покрай строителството на метрото в „ Овча купел” бе построена за 1,3 млн. лева през втората половина на 2019 година и началото на 2020 година нова улица в квартала – „ Централна” с прилежащите й тротоари и осветяване.

В края на април дружно с стартирането в употреба на четирите нови станции ще проработи и открит буферен паркинг до последната метроспирка при околовръстния път с „ Горна баня”. Паркингът е сред бъдещото локално платно от разширението на Околовръстния път и бул. „ Президент Линкълн”. Той е на три равнища, свързани между тях.

Снимка: btvnovinite.bg

Освен буферните паркинги до Министерски съвет „ Горна баня” и по ул. „ Централна” бе построен и трети до Министерски съвет „ Мизия/НБУ” на ул. „ Монтевидео”. Заедно с него общо местата за паркиране в квартала са съвсем 700.

При последната станция на третата линия в кв. „ Горна баня” е построена връзка с националната жп мрежа и жп спирка. По този метод се основават условия за комфортна връзка на метрото с автомобилния и железопътен превоз, а посредством Линия 1 и 2 с въздушния.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР