Новият среден ZR-V се намира между CR-V и HR-V в

...
Новият среден ZR-V се намира между CR-V и HR-V в
Коментари Харесай

Honda постави ZR-V между HR-V и CR-V - видео

Новият междинен ZR-V се намира сред CR-V и HR-V в SUV гамата на Honda и предлага хибридна бензиново-електрическа мощ, варианти за задвижване на предните колела и задвижване на всички колела, а началото на продажбата е преди края на 2023 година

Този най-нов хибриден модел се намира сред по-големия CR-V и по-малкия HR-V по мярка, макар че евентуално ще размени CR-V в гамата на Honda, защото се възнамерява нова по-голяма версия на този модел. С електрическия вид от междинен размер, основан на концептуалния автомобил e:NY1, който също е в развой на разработка, клиентите ще имат доста благоприятни условия за избор с емблемата на Honda в SUV-сектора, който е доста известна област на автомобилния пазар.

Съперниците на ZR-V ще са коли като Nissan Qashqai, Kia Sportage и Toyota RAV4. Моделът към този момент се продава в Япония и беше пуснат в Съединени американски щати предходната година, само че с името HR-V.



ZR-V се основава на същите механични основи като най-новия хечбек Civic. Той разполага с решетка с нова визия и тънки фарове пред дълъг челен похлупак, а дизайнерите са се постарали да му придадат състезателен тип и чувство. Нюансите на настоящия Civic са явни в стила на каросерията, като необятните арки на колелата му оказват помощ да му придадат целеустремен състезателен тип, заздравен от двойни ауспуси и спойлер в горната част на капака на багажника.

ZR-V към този момент се предлага на някои пазари с 10,2-инчов дигитален екран пред лидера, който работи дружно с 9-инчов екран в центъра на арматурното табло. Цялостният интериорен дизайн е относително елементарен и изчистен, само че Honda дава обещание многообразие от места за предпазване и „ висока централна подпора “ сред предните седалки. Между другото, седалките са инсталирани относително ниско в колата, с цел да оказват помощ за придаването на по-динамично чувство на шофирането.

Използвайки спецификациите на другите модели на марката като управление, можем да чакаме да забележим варианти, в това число звукова система Bose с 12 високоговорителя и гама от перлени и железни цветове на боята. Вероятно ще бъдат налични и най-новите системи за дейна сигурност.

ZR-V идва с 2.0-литровия, четирицилиндров елемент, който също се намира в Civic, произвеждайки 184 к.с. и 315 Нм. Вместо да употребява трансмисия в обичайния смисъл, той ще бъде комбиниран с двумоторна хибридна система, която Honda назовава e-CVT. 1,5-литров, четирицилиндров бензинов мотор с по-разпознаваем CVT също се предлага на други пазари.

Повечето модели ще бъдат с предно задвижване, а задвижването на всички колела ще се предлага като алтернатива. Подробности за продуктивността и разхода на гориво не са оповестени, само че въз основа на спецификации от други пазари бихме очаквали публична цифра от към 3.62 л на 100 км за хибридния модел.

2.0-литровата бензиново-електрическа хибридна система със 184 к.с., би трябвало да му обезпечи обичайно ускоряване с помощта на двата електрически мотора. ZR-V, пуснат на други пазари, е с дължина 4,5 метра и широчина малко над 1,8 метра. Това го прави малко по-къс и по-тесен от съществуващия CR-V, който е дълъг 4,6 м и необятен 1,9 м (без огледалата).
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР