Използвайки серия от надуваеми ребра, изцяло новата велосипедна каска Ventete

...
Използвайки серия от надуваеми ребра, изцяло новата велосипедна каска Ventete
Коментари Харесай

Мини сгъваема велосипедна каска се надува за 30 секунди! - видео

Използвайки серия от надуваеми ребра, напълно новата велосипедна каска Ventete aH-1 се сгъва като акордеон, когато е изпусната, с цел да се носи елементарно като преносим компютър. Когато пристигна време за оседлаване на велосипеда, тя се надува назад във формата на каска посредством електрическа джобна помпа за секунди. Така се обезпечава повече улеснение за каращите всекидневно велосипедисти, елементарно преместване и предпазване, когато не се употребява.

Шведският иноватор Hövding изпревари времето си в разкриването и стартирането на велосипедна каска с въздушна възглавница преди повече от десетилетие. Въпреки че сигурно е потребна за по-небрежно пътешестване до работното място и е открито, че е даже по-безопасна от твърдите каски, огромната автоматизирано надуваема яка, в която каската се уплътнява по време на пътуването, в никакъв случай не ни се струваше толкоз комфортна за нещо отвън инцидентното пътешестване до работното място – несъмнено не е нещо, което ще желаете да носите на дълги, горещи, потни карания в средата на лятото.

Най-новото им потомство надуваеми шлемове е проектирано да се вози леко и задоволително комфортно, с цел да се носи изцяло напомпано, вместо да се надува при удар. Такива каски също по този начин се опаковат за елементарно преместване и предпазване, съперничейки на твърдите каски, които дебютираха през годините.



aH-1 на Ventete наподобява комфортна, нейният оребрен дизайн предлага сходно на акордеон прегъване, което му разрешава да се опакова много плоско, когато е изпусната. Опакованият Ventete наподобява на бумеранг, само че стартъпът съпоставя дебелината му с тази на преносим компютър, което допуска, че ще се прибере елементарно в раница или чанта, идеална за пътешестване с велосипед до работа, без да се постанова да мъкнете изпотена, неуместна с корав корпус каска напред и обратно. Тя се надува посредством дребна, портативна електрическа помпа за декларираните 30 секунди.

Базираната в Лондон, Ventete създава своя надуваем дизайн повече от десетилетие, само че към момента не е финализирала индустриалните спецификации. Компанията стартира да усилва рекламата този месец и също взе присъединяване в неотдавнашното ревю Outdoor от ISPO, където взе две награди за истинския си метод към дизайна на надуваем шлем. Компанията обаче ни споделя, че към момента няма дефинитивни спецификации, наличност или информация за цените, която да показа.

Отвъд евентуалната висока цена, надуваемите каски с дребна опаковка наподобяват доста завладяващо решение, предлагащо солидна отбрана в доста по-удобна форма за носене. Оребреният дизайн на Ventete също би трябвало да предлага обилие от вентилация, макар че наподобява, че прави каската незадоволителна за колоездене отвън пътя, където камъни, клони и други детайли могат елементарно да обхванат в пространствата сред ребрата. Това обаче не би трябвало да е проблем, защото надуваемите каски наподобяват най-полезни за градските пътуващи, а не за планински или офроуд колоездачи.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР