Новият щам на коронавируса Омикрон върви към стихване в глобален

...
Новият щам на коронавируса Омикрон върви към стихване в глобален
Коментари Харесай

Богдан Петрунов: Омикрон стихва, но не и пандемията

Новият вариант на ковид " Омикрон " върви към намаляване в световен проект, само че към момента е прекомерно рано за очаквания, че ще излезем бързо от пандемията. Това съобщи пред Българска национална телевизия алергологът акад. Богдан Петрунов от Българската академия на науките.

" Не съм епидемиолог, само че мога да кажа, че вървим към намаляване на коронавирус вълната. Но тук има едно огромно " само че " - това намаляване не значи, че ще излезем от тази пандемия толкоз бързо и елементарно ", сподели той.

И цитира изследване на учени от Оксфорд, съгласно които даже пандемията да се трансформира в ендемия, т.е. да бъде локално заболяване, то това не значи, че то ще бъде безвредно. " Трябва занапред да мислим за това, което дублирам към този момент 3 години - че би трябвало да се научим да живеем с ковид. "
анкета
Какво ще извършите при идването на Омикрон?
Ще се имунизирам Ще си сложа бустер доза Маски и отдалеченост Нищо, с цел да вървим към стаден имунитет Стига сте ни плашили
Ще се имунизирам

Ще си сложа бустер доза

Маски и отдалеченост

Нищо, с цел да вървим към стаден имунитет

Стига сте ни плашили

И още - както имало годишни ваксини за грип, по този начин следвало да бъде годишна и имунизацията против коронавирус, счита ученият . " Това е единственото избавление за в бъдеше, вяра за затихване на пандемията ".

Ваксини, медикаменти и съблюдаване на епидемиологичните ограничения - това било единственото избавление, до момента в който пандемията стихне незнайно по кое време, уточни Петрунов.

Той уточни и данни от Съединени американски щати поддръжка на теза - от умрелите на база 100 000 души 92% били неимунизирани. С две дози били 7%, а единствено 1% от умрелите са имали бустер. " Трябва да се разбере от хората, че едиснтвеното нещо, което имаме, е имунизацията. "

Надежда дават и медикаментите против коронавирус, които към този момент са на пазара, само че доста мъчно ще станат всеобщи по метод хората да ги одобряват сами у дома заради спецификата им. Освен това имали резултат едвам до най-късно 10-ят ден от началото на болестта, счита акад. Петрунов.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР