Новият сериал на БНТ Войната на буквите може и да

...
Новият сериал на БНТ Войната на буквите може и да
Коментари Харесай

Ето кой е таткото на чаровния актьор от Войната на буквите

Новият сериал на Българска национална телевизия „ Войната на буквите ” може и да търпи рецензии, само че младият Даниел Върбанов, който влиза в ролята на Баян, към този момент се радва на хиляди почитатели. Героят му е дребният наследник на цар Симеон Велики, който се влюбва във внучката не византийския император, само че за любовта му няма бъдеще. Кой е артистът, който единствено в границите на два епизода съумя да се трансформира в новия секс знак на България? Оказва се, че е министерски наследник. 

Запитан за фамилията си, 22-годишният Даниел Върбанов споделя, че родителите му нямат нищо общо с театъра и киното, въпреки че са доста артистични. Другото, което споделя за своите близки, е, че има двама по-малки братя. Старателно обаче крие имената на майка си и татко си, които са добре известни на необятната общност. Това са земеделският министър от държавното управление на Иван Костов – Венцислав Върбанов, който е бил и народен представител в няколко Народното събрание, и неговата брачна половинка Камелия, която преди време се е изявявала като манекенка. Младият артист напълно наподобява на нея, написа " Уикенд ".
-->
Той споделя, че майка му и татко му от дребен го водели на спектакъл, показвали му качествени филми, дружно с тях ходел по изложения и на концерти. Смята, че двамата подсъзнателно са го подтиквали да избере изкуството за своя специалност. В същото време обаче родителите са се погрижили да му дадат положително обучение.

Даниел, който е роден на 10 март 2000 година, е учил в влиятелния Италиански колеж в София, където елитът всеобщо записва децата си. Средното си обучение пък приключва в Англия. Когато е на 18 години, кандидатства в Академията по актьорско майсторство в Оксфорд. Твърди, че за 20 места там се борят 20 хиляди души. Приемат го, само че след първата година би трябвало да държи изпит още веднъж и този път го късат. Момчето взема решение да се върне в България и да кандидатства в софийския НАТФИЗ. Приема го проф. Атанас Атанасов. Към момента Върбанов-младши е в четвърти курс на Академията.

Върбанов е минал през доста тежък кастинг за ролята на харизматичния Баян. Твърди се, че за мястото са се явили над 130 души. В свое изявление артистът разяснява, че когато се е прибрал в страната ни от Англия, се е почувствал като в Дивия Запад, осъзнавайки, че би трябвало самичък да се бори за всичко, което желае. В това му оказват помощ навиците, построени от родителите му още в детството – в никакъв случай да не се задоволява с посредствени резултати и постоянно да слага високо летвата във всичко, което прави. Едва ли е инцидентно, че единствено на 22 години той е съумял да се пребори за основна роля в касов сериал като „ Войната на буквите ”.

В същото време се радва и на влиятелната стипендия „ Ламбо ”, която се присъжда на млади артисти. Спечелил я е, без да кандидатства за нея. Комисията скрито гледала представления на НАТФИЗ и избрала точно Върбанов. Освен във „ Войната на буквите ”, младият артист взе участие в спектаклите на НАТФИЗ „ Вишнева градина ” и „ Нощ на мюзикъла ”, на Военния спектакъл „ Стъпка по стъпка ” и в някои самостоятелни планове.

 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР