Новият селекционер на националния отбор по футбол на Нидерландия Роналд

...
Новият селекционер на националния отбор по футбол на Нидерландия Роналд
Коментари Харесай

Роналд Куман: Би било чудесно да повторя серията на Ван Гаал, но искам да го направя по различен начин

Новият селекционер на националния тим по футбол на Нидерландия Роналд Куман съобщи, че ще приложи доста по-различни хрумвания по отношение на своя предходник на поста Луис ван Гаал.

Куман даде конференция през днешния ден в Зейст, на която регистрира впечатляващата серия на Ван Гаал от 20 следващи дуела без загуба и разгласи, че той ще се стреми към същото. Сред главните промени в тактиката на " лалетата " ще бъде връщането към скица с четирима футболисти в отбрана.

" Идеята е да се върнем към остарялата система с четирима бранители, а не с пет. Той (Луис ван Гаал) беше непобеден 20 мача на поста си. Ще бъде отлично и аз да мога да го направя, само че желая да го направя по друг метод. По време на Световното състезание имаше значително моменти, в които си споделях: " Това би трябвало да се промени! ", показа Куман, чийто контракт ще бъде до края на международното състезание в Съединени американски щати, Канада и Мексико през 2026 година.

На първо време обаче някогашният ментор на Барселона, Евертън, Аякс, ПСВ и други ще има за задача да класира Нидерландия на Евро 2024, а в квалификациите " оранжевите " ще играят против международния вицешампион Франция.

" Гледах с изключително око мачовете на Франция на Световното състезание. С цялостното разбиране, че би трябвало да играем против тях със отбрана от четирима ", съобщи Роналд Куман.

За нидерландската легенда това ще бъде втори престой като селекционер на националния тим, който той води сред 2018 и 2020 година. Куман изведе " лалетата " до финалите в първото издание на Лигата на нациите през 2019 година и също така класира отбора за Евро 2020, само че през август 2020 година напусна, с цел да поеме Барселона.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР