Новият проект за парк Борисова градина“ се изработва повече от

...
Новият проект за парк Борисова градина“ се изработва повече от
Коментари Харесай

Главният архитект на София каза какво ще става в Борисовата градина

Новият план за парк „ Борисова градина “ се създава повече от пет години и в днешното публично разискване ще се показа вторият модифициран вид, в който огромна част от мероприятията, които бяха планувани при първото разглеждане, към този момент ги няма. Това заяви пред Българска национална телевизия основният проектант на София Здравко Здравков.

При публичното разискване преди две години обществото настръхна, защото се предвиждаше създаване на климатично учебно заведение, възобновяване на ресторант, нова композиционна ос в парка.

Планът към този момент е много по-консервативен и дава отговор на рекомендациите на експертния съвет и госпожа Фандъкова. Предстои разглеждането на проекта, уповавам се да създадем уравновесен разговор тази вечер, както и на 17 февруари и да се стигне до приемането му, посочи арх. Здравков.

По думите му този проект е единствената основа, върху която Столична община може да направи по този начин, че да придобие парцелите, които към този момент са били възобновени в обсега на парка. „ Този проект дава опция посредством процедури по отчуждаване още веднъж да ги придобием и да са на софиянци “.

Главният проектант призна, че през годините в Борисовата градина е имало противозаконни дейности. По негова заповед е в действие процедура по унищожаване на автокъща и заведение. Премахването на става след влизането в действие на правосъдното решение.

По отношение на реконструкцията на стадион " Българска войска ", арх. Здравков посочи, че за него е значимо този план да дава отговор на условията на обстоен организационен проект и да се впише в обсега на самото оборудване.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР