Новият президент на Украйна Володимир Зеленски е получил покана от

...
Новият президент на Украйна Володимир Зеленски е получил покана от
Коментари Харесай

Тръмп покани Зеленски във Вашингтон

Новият президент на Украйна Володимир Зеленски е получил покана от американския президент Доналд Тръмп за публична аудиенция във Вашингтон. Това бе доказано от азминистрацията на президента в Киев, заяви ТАСС.

Зеленски благодари на Тръмп за поканата, се споделя в известие на президентската администрация. В него се показва още, че планът на закон за усилване на поддръжката за Украйна, показан в Камарата на представителите на американския Конгрес, е значим сигнал за стратегическото партньорство сред двете страни.

По-рано  украински медии оповестиха, че на срещата на Тръмп със Зеленски " ще се организира изчерпателен диалог за споразумяване на спора в Донбас, а също и за бизнес планове ".

Проектът на закона за даване на поддръжка за Украйна за отбрана на нейната самостоятелност, суверенитет и териториална целокупност, показан в Камарата на представителите, планува усилване на отбранителната дарба на украинската страна. В частност се планува продажба на летателни средства за защита, прекачване на въоръжение и подсилване на опциите на Украйна да противодейства на хакерски атаки. Списъкът с типовете въоръжение, което може да бъде трансферирано в Украйна, се добавя с противотанкови, противокорабни и противовъздушни системи. В документа също така се планува даване на Украйна на статут на основен военно-политически съдружник на Съединени американски щати.

  
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР