Новият президент на Българския стрелкови съюз Весела Лечева обяви приоритетите

...
Новият президент на Българския стрелкови съюз Весела Лечева обяви приоритетите
Коментари Харесай

Весела Лечева иска повече олимпийски квоти в стрелбата

Новият президент на Българския стрелкови съюз Весела Лечева разгласи целите на управлението за идващите пет години.

Преди няколко дни на изключително Общо заседание Лечева размени най-успешния български състезател на олимпийски игри Мария Гроздева, която още през предходната година изрази предпочитание да се отдръпна от ръководството на федерацията.

" Едно време, когато създадохме новата федерация, застанах отпред, с цел да оказвам помощ с името си. Не мога да кажа, че имам някакви управнически качества. Но дружно с хората от екипа постигнахме доста неща - оръжия, електронни цели, бази... Помагала съм дотолкоз, доколкото мога да съм потребна, само че това не е задоволително. Не виждам по-добър човек за този пост от Весела Лечева. Освен, че е име и огромен състезател, тя е огромен човек. Има доста положителни управленчески качества и съм сигурна, че ще направи доста за спорта ", сподели Мария Гроздева.

Весела Лечева сервира на Гроздева огромен букет и й благодари за всичко, което е направила за българската спортна пукотевица.

" За мен е огромно задоволство да поема този пост. Мария Гроздева има изключителна кариера и пет медала от олимпийски игри. По времето й отпред на Съюза тя също реализира огромни резултати, измежду които сребърното отличие на Антоанета Костадинова от Игрите в Токио 2020 ", сподели Лечева и изброи всички извоювани оценки от международни, европейски шампионати, Световни купи и интернационалните шампионати.

" В новия Управителен съвет залагаме на професионализъм, експертност и последователност. Искаме да създадем спортната пукотевица разбираема, да предадем хубостта и страстта на спорта. Основните цели и задания на нашия петгодишен мандат са: допустимо най-вече квоти за Игрите в Париж 2024, сполучлива медийна и маркетингова тактика, да работим за развиването на спорта, да увеличим работещите спортни клубове и да притеглим повече подрастващи ", сподели още Лечева.

Тя сподели, че я тревожи единствено положението на спортната база.

" Има един факт, който ме тревожи и това е, че българският стрелкови спорт няма лична база. Българската пукотевица заслужава доста повече. Имам положителни връзки с новото управление на Министерството на младежта и спорта и се надяваме на тяхната поддръжка да имаме едно съвременно модерно стрелбище ", добави новият президент на федерацията.

Друг главен проблем е неналичието на треньорски фрагменти.

" Все по-малко треньори имат интерес да работят. Затова ще заложим и на квалификацията на треньори и експерти в НСА " Васил Левски ". До края на годината ще създадем и първи семинар за треньори ", разяснява Лечева.

Тя желае страната да провежда огромни надпревари като европейски шампионати.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР