Новият председател на Европейския парламент ще бъде избран в сряда,

...
Новият председател на Европейския парламент ще бъде избран в сряда,
Коментари Харесай

ЕП гласува за председател в сряда

Новият ръководител на Европейския парламент ще бъде определен в сряда, заяви през днешния ден пресслужбата на институцията. Гласуването ще бъде скрито и с бюлетини. Изборът на ръководител ще бъде последван от определянето на 14 негови заместници и петима квестори на Екологичен потенциал. Също за сряда е планувано гласоподаване на състава на парламентарните комисии.
Първото съвещание на новоизбрания Екологичен потенциал във вторник ще бъде ръководено от досегашния ръководител Антонио Таяни. До избирането на нов ръководител евродепутатите не могат да одобряват решения, по тази причина във вторник ще бъдат назначени единствено отговорници за плануваното в сряда гласоподаване. До вторник заран се чака парламентарните групи да внасят предложенията си за нов ръководител.
В сряда всеки претендент ще има по пет минути за изявление пред своите сътрудници. Изборът може да завърши с първия кръг на гласоподаване, в случай че някой от издигнатите получи над половината гласове. В противоположен случай гласуването продължава до три кръга, като сред първото и второто, и сред второто и третото гласоподаване могат да бъдат издигани още имена. В възможен четвърти кръг ще се гласоподава за двамата получили най-голяма поддръжка претенденти.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР