Новият Правилник за организацията и дейността на Обществения съвет по

...
Новият Правилник за организацията и дейността на Обществения съвет по
Коментари Харесай

Приеха новия Правилник за работа на Обществения съвет по правата на пациента

Новият Правилник за организацията и активността на Обществения съвет по правата на пациента към министъра на опазването на здравето към този момент е признат.

Припомняме, той бе оповестен за публично разискване през ноември 2023 година, близо три месеца откакто министър Хинков дефинира състава на Обществения съвет. Измененията, признати по отношение на в началото оферти му вид, са минимални, като всички те са препоръчани от Българската асоциация за протекция на пациентите (БАЗП).

Сред тях е да вземем за пример предлагането ръководителят на Обществения съвет да може да разпорежда на неговите членове осъществяването на съответни задания в границите на компетентността на организациите и ведомствата, които съответния член съставлява. Прието е и предлагането за реда, по който да се приключва присъединяване на членове на Обществения съвет, както и това той да има зам.-председател, който да извършва функционалностите на ръководител в негово неявяване.

Други от признатите оферти на БАЗП са свързани с прецизиране на отговорностите както на ръководителя и зам.-председателя на Съвета, по този начин и на неговия секретар.

Почти всички от неприетите оферти пък са отхвърлени заради обстоятелството, че към този момент са регламентирани по един или различен метод в Правилника.

С дефинитивно признатия документ можете да се запознаете, а със мненията към него –.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР