Новият посланик на Израел в България Йоси Леви Сфари пристигна

...
Новият посланик на Израел в България Йоси Леви Сфари пристигна
Коментари Харесай

Шалом*: Израел прати в България посланик гей

Новият дипломат на Израел в България Йоси Леви Сфари дойде у нас дружно със брачна половинка си Рони Голдберг, оповестиха от израелското посолство у нас. Днес дипломатът ръчи копия от акредитивните си писма на заместник-министъра на външните работи на Тихомир Стойчев, а в скоро време следва Негово Превъзходителство да връчи акредитивните си писма и на президента Румен Радев, както изисква дипломатическият протокол.

За пръв път в новата история на междудържавните връзки сред България и Израел еврейската страна изпраща в София посланик с хомосексуална ориентировка. В Израел общността на гейовете, бисексуалните и транссексуалните се радва на огромна приемливост, а стотици хиляди дефилират на обичайния гей церемониал в Тел Авив при започване на лятото, който е най-големият сходен в Близкия Изток.

Израел е водещ във връзка с правата на хомосексуалистите, като признава еднополовите бракове, подписани на други места, макар че не позволява такива съюзи в самата страна. Гей двойките обаче могат да осиновяват деца. Хомосексуални служат намерено в армията и са депутати в Народното събрание.



Израелският дипломат (вдясно) връчва копие от акредитивните си писма на заместник-министъра на външните работи на Тихомир Стойчев

Израелският закон за браковете и гражданските съюзи е комплициран и дискриминационен. Брачното право се управлява от основния рабинат на страната и от равинските съдилища. Признават се единствено бракове и съюзи, подписани под управлението и егидата на юдаизма, което значи, че еднополовите бракове, нерелигиозните бракове и браковете на хора от разнообразни религии са неразрешени. Същите тези съюзи се признават в Израел, в случай че са подписани отвън страната.

Запознати разясниха пред Lupa.bg, че изпращането в България на дипломат Йоси Леви Сфари дружно с неговия брачен партньор Рони Голдберг, значи, че самата Държава Израел желае да насърчи и българското общество да се отнася толерантно към гейовете, бисексуалните и транссексуалните.



Посланик Йоси Леви Сфари дружно със брачна половинка си Рони Голдберг

Йоси Леви Сфари заменя на поста дипломат Йорам Елрон изкара сполучлив 4-годишен мандат. Той отлетя през вчерашния ден за Израел дружно със фамилията си.

Новият израелски дипломат у нас по обазование е правист, научи Lupa.bg. Той е посланик от кариерата. Бил е в задачата на Израел към Организация на обединените нации в Ню Йорк, бил е общоприет консул в Истанбул и шарже д`афер в Анкара. Отговорял е и за Латинска Америка в израелското външно министерство и е бил посланик в Уругвай.

* Обичайният привет на иврит е „ шалом “, което значи „ мир “ – и с него евреите се поздравяват, когато се срещат и когато се разделят
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР