Новият министър-председател на Швеция Улф Кристерсон обеща във вторник по-твърда

...
Новият министър-председател на Швеция Улф Кристерсон обеща във вторник по-твърда
Коментари Харесай

Новият шведски премиер заема по-твърда позиция по отношение на ПКК

Новият министър-председател на Швеция Улф Кристерсон даде обещание във вторник по-твърда позиция в битката с престъпността и тероризма по време на посещаване в Турция , където търси утвърждението на президента Реджеп Тайип Ердоган за кандидатурата на страната му за присъединение към НАТО., предава Ройтерс.

Швеция и Финландия в отговор на нахлуването на Русия в Украйна, само че, цитирайки опасения за сигурността, свързани със неразрешената Кюрдска работническа партия (ПКК) и други групировки, които намират леговище в двете скандинавски страни , както и по отношение на възбраната на северните страни за експорт на оръжие за Турция.

Трите страни, в резултата на който Турция отдръпна ветото си, като в същото време изисква от Швеция и Финландия да отговорят на нейните " опасения ".

" Мисля, че новото държавно управление ще има още по-твърд метод във връзка с кандидатурата на Швеция за НАТО ", сподели министър председателят Улф Кристерсон пред кореспонденти в Анкара по време на посещаване в турския парламент.

" Един от главните цели на това държавно управление е битката с престъпността, битката с проведената престъпност, битката с връзката сред проведената престъпност и тероризма ", сподели той.

Шведският външен министър Тобиас Билстрьом сподели в събота, че новото държавно управление на страната му ще се дистанцира от сирийските кюрдски милиции " Отряди за национална самозащита " (YPG) в опита си да завоюва поддръжката на Турция за участието на Швеция в НАТО.

Турция гледа на YPG като на сирийско крило на ПКК, която стартира протест против турската страна през 1984 година и е избрана като терористична група от Турция, Европейския съюз и Съединените щати.

Швеция, дружно със Съединените щати и няколко други страни от НАТО, поддържа YPG в битката им против Ислямска страна . Турция обаче разгласи, че ще блокира кандидатурата й за НАТО, в случай че тя не отдръпна тази своя поддръжка.

Кандидатурата на двете скандинавски страни е утвърдена от 28 от 30-те страни на НАТО. Скандинавските страни обявиха тази седмица, че са оптимисти, че Унгария също ще се откаже от възраженията си.

" Швеция желае да се причисли към НАТО, с цел да подобрим нашата лична сигурност, само че Швеция също желае да бъде снабдител на сигурност за другите ", сподели Кристерсон.

" Турция има доста законни условия към всеки нов член на НАТО да бъде същински снабдител на сигурност и за другите съдружници, " е споделил той.

В писмо, изпратено преди месец и забелязано от Ройтерс, Стокхолм съобщи пред Анкара, че е подхванал " съответни дейности ", с цел да отговори на опасенията на Турция, в това число усилване на напъните за битка с тероризма против кюрдските бойци.
 Швеция размишления - може и да разположи нуклеарни оръжия на своя територия
Швеция размишления - може и да разположи нуклеарни оръжия на своя територия

След като страната стане член на НАТО
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР