Новият министър на вътрешните работи на Италия отказа разрешение на

...
Новият министър на вътрешните работи на Италия отказа разрешение на
Коментари Харесай

Криза в Средиземно море: Кораб със спасени мигранти няма къде да акостира

Новият министър на вътрешните работи на Италия отхвърли позволение на избавителен транспортен съд да остави 629 мигранти в страната, избавени от крайбрежието на Либия, заяви Би Би Си (BBC).

Лидерът на крайнодясна партия Матео Салвини счита, че Малта би трябвало да одобри кораба ,

само че на „ Водолей “ и там му е отказано да дебаркира. Малта съобщи, че немската благотворителна организация SOS Méditerranée е прибрала мигрантите от либийски териториални води, което значи, че те попадат под юрисдикцията на Италия.

Мигранти се биха с локални поданици на о. Лесбос

Израел изпраща над 16 000 мигранти от Африка към западните страни

Италия е главния вход към Европа за мигрантите от Северна Африка. Партията, ръководена от Салвини, даде обещание на гласоподавателите си на извършените неотдавна парламентарни избори в Италия, че ще заеме твърда позиция във връзка с имиграцията.

SOS Méditerranée, която употребява кораба „ Водолей “, съобщи, че плавателният съд е бил инструктиран от Италианския морски избавителен координационен център

да остане в сегашната си позиция, на 35 морски благи от Италия и на 27 морски благи от Малта .

От благотворителната организация оповестяват, че 629 мигранти са били прибрани от морето в шест разнообразни избавителни интервенции край крайбрежията на Либия в неделя. „ Нашата цел е свалянето на безвредно пристанище на 629 души, които в този момент са на борда на Водолей - някои от които спасихме през вчерашния ден вечерта в сложни условия “, съобщи представителят на благотворителната организация, представена от организация Ройтерс.



Кой е на борда на „ Водолей “?

Много от мигрантите бяха избавени във водите, следени от Либия – общ маршрут за незаконните имигранти, които се пробват да влязат в Европа от Африка. Сред избавените са 123 непридружени малолетни лица, 11 по-малки деца и седем бременни дами, споделя SOS Méditerranée. От там прецизират, че към 400 от мигрантите са били избавени от италианския флот, италианската брегова защита и търговски кораби, преди да бъдат трансферирани на борда на „ Водолей “.

Член на екипажа на кораба, Алесандро Порро, съобщи пред италианския канал „ Sky TG24 “, че обезверено се нуждаят да схванат на кое пристанище да дебаркират. „ Хората, които спасихме през вчерашния ден, са в тежко положение, най-малко 50 от тях са били изложени на риск от удавяне “, изяснява той.

Турция: Нови орди мигранти напират към България и Гърция

Десетки мигранти изненадаха туристи на испански плаж

Организация на обединените нации: Неистово полово принуждение в бежанските лагери в Гърция

Каква е позицията на Салвини?

Новият вътрешен министър сподели в неделя, че Италия споделя „ не на трафика на хора, не на бизнеса с незаконна имиграция “. „ Малта не взима никого. Франция натиска хората на границата си, Испания пази границата си с оръжие. Не е допустимо Малта да споделя не на всяка молба за помощ. Добрият Господ е поставил Малта по-близо до Африка в сравнение с е Сицилия “, сподели той.

Миналата седмица господин Салвини сподели, че Рим би трябвало да усили депортирането на мигранти, а италианското държавно управление желае да разсели търсещите леговище в целия Европейски Съюз – скица, която към този момент беше отхвърлена от някои държави-членки. Салвини съобщи, че обмисля дейности против организации, които избавят мигранти в морето, по-рано той ги упреква, че са в споразумение с контрабандисти.

Критиците на държавното управление споделят, че проектът за репатриране на мигранти е неупотребим и се притесняват, че това единствено ще подстрекава расизма и ще политизира филантропичен въпрос. Спорна договорка сред предходното държавно управление на Италия и управляващите в Либия докара до спад в общия брой на идващите от предишното лято, само че италиански представители настояват, че през тази година в страната са регистрирани 13 500 мигранти.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР