Новият министър на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова разкри,

...
Новият министър на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова разкри,
Коментари Харесай

Хекимян се усъмни, че Николай Нанков ще е само зам.-министър на регионалното развитие. Ето какво му отговори Петя Аврамова

Новият министър на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова разкри, че Николай Нанков се е завърнал в ръководената от нея институция като неин заместител. Припомняме, че той подаде оставка след нещастието в Своге.

" Аз съм прагматичен човек и считам, че един човек би трябвало да бъде употребен там, където е най-хубав. Затова считам, че Нанков е потвърден специалист, който е необходим в това министерство. Има задоволително познания и опит, които би трябвало да бъдат употребявани. Неговите ресори ще бъдат благоустройство, геозащита и ВиК ", сподели тя.

Тук водещият Антон Хекимян незабавно я пита дали Нанков няма да е в действителност действителният министър в сянка. " Няма такова нещо. Аз се допитвам до доста хора от моя екип, освен до него. Крайните решения изрично взимам сама. Готова съм да нося както политическа, по този начин и морална отговорност ", отговори Аврамова.

Тя разкри и до каква степен е стигнало следствието след злополуката, която лиши доста животи в Своге. " Текат процесуално-следствените дейности. Със сигурност ще бъдат открити всички отговорни и те ще си понесат отговорността за тази голяма покруса. Но дано да изчакаме способените органи да си свършат работата. Гаранцията на пътя изтича в края на годината. Обмисляме да увеличим гаранцията за магистрални пътища от пет на седем години. Това е изчислено от специалисти ", сподели още министърът.

По думите й, се обмисля да се въдеде нова глоба за компаниите, които не са си свършили работа. Ако те позволен две, а не както до момента три, нарушавания, ще им бъде отнеман лиценза.

Въвеждат се и съществени санкции, които ще стигат до 150 000 лв..

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР