Новият министър на културата на Полша Бартломей Сенкевич обяви закриването

...
Новият министър на културата на Полша Бартломей Сенкевич обяви закриването
Коментари Харесай

Полският министър на културата обяви закриването на всички обществени медии

Новият министър на културата на Полша Бартломей Сенкевич разгласи закриването на всички публични медии, които бяха считани за рупор на предходното популистко-националистическо държавно управление, оповестява БНР.

Уволниха ръководителите на държавните медии в Полша

В изказване, оповестено в платформата Екс, Сенкевич уточни, че този ход ще подсигурява работата и преструктурирането на публичните телевизионни и радиостанции и националната телеграфна организация. 

Преди седмица новото полско проевропейско държавно управление, отпред с ексшефа на Европейския съвет Доналд Туск, разгласи, че уволнява ръководителите в противоречиви държавни медии, значително считани за държавни рупори по време на доскорошното ръководство на десни популисти - националистическата партия " Право и правдивост ". 

Действията на държавното управление провокираха остра реакция от президента Анджей Дуда, който дефинира промените в медиите като " безредица ". В отговор на апел на Дуда за съблюдаване на закона при въвеждане на медийни промени, Туск съобщи, че дейностите целят да " възстановят законния ред и порядъчността в публичния живот ".

Президентът на Полша за уволненията в медиите: Това е безредица

Новото държавно управление счита, че самият Дуда е бил забъркан в многочислени случаи на нарушение на конституцията по време на осемгодишното ръководство на " Право и правдивост ".

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР