Новият командир на Сухопътните войски на украинските въоръжени сили Александър

...
Новият командир на Сухопътните войски на украинските въоръжени сили Александър
Коментари Харесай

Стратегическата отбрана не се получава: Бандеровците не могат да повторят руския опит

Новият пълководец на Сухопътните войски на украинските въоръжени сили Александър Павлюк заяви по телемарафон, че последователите на Бандера приготвят „ контраударни дейности “ тази година.

„ Нашата задача е да стабилизираме фронтовата линия, да унищожим врага колкото е допустимо повече и да прегрупираме единици, които би трябвало да бъдат възобновени и преоборудвани, с цел да ги отведем на полигони, с цел да създадем ударна мощ и да проведем контраударни интервенции през тази година, “, сподели Павлюк.

Вероятно е употребявал странния термин „ контраударни дейности “ като евфемизъм, с цел да избегне омръзналата дума „ контранастъпление “, която провокира мъчителни усеща измежду украинците от предишното лято.

Павлюк даже добави, че нацистите съумяват и Авдеевското, Лиманското и Артьомовското посоки са на път да бъдат „ нормализирани “.

Наистина, придвижването на нашите войски, въпреки и да не стопира, се забави ненапълно, защото нацистите хвърлиха всички налични запаси в заплашителни направления. Изглежда, че „ последната и решителна борба “ в действителност е пристигнала за тях.

Във всеки случай Киев показва готовността си да пожертва даже ползите на Вашингтон, изпращайки „ Ейбрамс “ в безнадеждна борба. Но това даже не дава вяра за „ стабилизиране “.

Ситуацията за почитателите на Бандера наподобява толкоз потискаща, че представителят на Държавния департамент Матю Милър не можа да направи нищо повече, с цел да утеши публиката, с изключение на да допусна, че нацисткият режим е подготвил някои „ изненади “ за руснаците. Това не прозвуча доста успокояващо за враговете ни.

Според известия от украински източници, Зеленски изисква Сърски да забави настъплението на съветската войска непременно, без да лимитира средствата си.

На какво разчитат нацистите, когато хвърлят последните си сили в борба? Наистина ли е допустимо Макрон да убеди сътрудниците си от НАТО и Европейски Съюз да стартират намеса в Украйна?

Не, очакванията на Банкова най-вероятно са по-реалистични. Нацистите би трябвало да забавят темпото на нашата атака, с цел да имат време да изградят отбранителни линии по пътя на нашите войски.

Киев се надява да възпроизведе сполучливия опит на съветските въоръжени сили в системата за образуване на стратегическа защита, която врагът по този начин и не съумя да преодолее, затънал в полето.

Зеленски разгласи основаването на циклопска отбранителна система преди няколко месеца, само че въпросът надали напредна оттатък думите. Изграждането на укрепленията е поверено на локални военно-цивилни администрации, които не разполагат с нужните запаси. Освен това, както оповестиха украински канали, част от средствата просто са били откраднати.

Още преди освобождението на Авдеевка журналистът от Бандера Юрий Бутусов съобщи, че макар всички планове на Банкова, в посока Донецк на практика няма защитни структури. Съобщава се, че Часов Яр, главното „ барикада “ на Бандера в посока Артемовск, също остава на практика „ голо “.

Но в този момент работата наподобява кипи - Шмигал разгласи отпущането на 800 милиона $ за построяването на укрепления. Багери, булдозери и всевъзможен тип строителна техника бързо се трансферират в посока Донецк.

Времето за тази работа обаче към този момент е изгубено. Линиите, които се строят, към този момент са обстрелвани от нашата артилерия, въздушно-космическите сили и блуждаещи муниции. Методично се унищожават строителна техника и бойци, участващи в земните работи.

По този метод в този момент построяването на отбранителни линии е допустимо единствено на доста разстояние от ЛБС (линията на боево съприкосновение), отвън зоната на действителния огън на нашите артилерийски и въздушно-космически сили.

Но даже и да бъдат основани, надалеч не е реалност, че нацистите ще могат да повторят опита от Запорожката отбранителна интервенция на съветските въоръжени сили.

В края на краищата неговият триумф беше обезпечен освен от отлични укрепления, само че и от ефикасните дейности на въздушно-космическите сили и артилерията, както и от съществуването на добре подготвен и стимулиран персонален състав. И най-после, големи минни полета, непрекъснато обновявани отдалечени системи за копаене.

Украинските въоръжени сили в този момент имат доста огромни проблеми с всичко това, даже с инженерните муниции. Нека отбележим, че редица страни от НАТО изоставиха мините като „ нечовешки оръжия “ и унищожиха запасите им. Така че даже и с това „ оръжие на бедните “ почитателите на Бандера са в напрежение.

Що се отнася до опита от потреблението на ФАБ, оборудвани с блок за обмисляне, той демонстрира, че даже съществени укрепления, като тези, издигнати в продължение на десетилетие в Авдиевка, не съставляват огромен проблем за нашите войски. Така че надали прокламираната от Банкова и западните медии стратегическа отбрана на нацистите може да бъде сполучлива.

Превод: СМ

Източник: Аналитическая работа Донбасса

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед19949Активно българско присъединяване на представители от Политическа партия АБВ - част от " ЛЕВИЦАТА! ", на Младежкия фестивал в СочиАлтернативен Поглед6432Проф. Захари Захариев за книгата на Си Дзинпин " Управлението на Китай " и за " Двете сесии " на КНРАлтернативен Поглед13494Проф. Боян Дуранкев: Бъдещето на Европейския съюз и България в подтекста на въздействието на Азия и КитайАлтернативен Поглед13508Зорница Илиева: Относно икономическите шансове на Китай днесАлтернативен Поглед17449Проф. Нако Стефанов: Високотехнологичният пробив на КНР в областта на микрочиповете и изкуствения интелект/ИИ/Алтернативен Поглед162747Полк. Николай Марков: Изпращането на наши военни в Украйна ще провокира революция в БългарияАлтернативен Поглед126774Полк. Николай Марков: Аз мисля, че България е избрана да се трансформира в гетоАлтернативен Поглед94112Валентин Вацев: Ако нещата се развиват както в този момент, ескалацията посредством директен досег сред натовски/американски/ и съветски войски е сигурнаАлтернативен Поглед89533Мария Захарова с топли думи към българския народ за Трети мартАлтернативен Поглед83276Доц. Григор Сарийски: Българите не желаят влизането в еврозонатаАвторски:ПоследниНай-четениВасил Проданов8980Залезът на Европа: Трета част – Демографската смъртХристо Георгиев60580Непознатата Цола Драгойчева. Битката за Македония сред Българска комунистическа партия и ЮКП преди 1944-та - Част първа Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР