Новият кмет на Русе Пенчо Милков ще предложи на общинския

...
Новият кмет на Русе Пенчо Милков ще предложи на общинския
Коментари Харесай

Кметът на Русе иска анкетна комисия за качеството на въздуха

Новият кмет на Русе Пенчо Милков ще предложи на общинския съвет да бъде основана краткотрайна анкетна комисия от общински съветници и специалисти в отговор на тъжба, обвързвана с качеството на въздуха в града. Тя е отправена до Европейския парламент и до още няколко български институции, оповестява локалната администрация.

Предложението на Милков е комисията да заседава обществено - пред обществеността. Нейна задача ще бъде да събере цялата достоверна информация за качеството на въздуха и да изслуша всички способени органи и заинтригувани жители. При нужда ще бъдат поканени национални и интернационалните специалисти.

" Подобно на кръглата маса от 1990 година в София се надявам краткотрайната анкетна комисия в Русе да стане орган и знак на гражданската интензивност и да реализира исторически триумф. Енергията на русенци заслужава отговор от институциите ", споделя Милков, представен в прессъобщението.

Той ще изпрати жалбата и до българските евродепутати с искане да го осведомят за дейностите, които ще бъдат подхванати. По думите му жителите на Русе би трябвало да знаят истината за замърсителите на въздуха и ограниченията против тях.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР