Новият главен говорител на ЕК е българката Мина Андреева след

...
Новият главен говорител на ЕК е българката Мина Андреева след
Коментари Харесай

Българка е новият глас на ЕК

Новият основен представител на Европейска комисия е българката Мина Андреева откакто досегашният представител Маргаритис Схинас бе номиниран от гръцкото държавно управление за еврокомисар в комисията на Урсула фон дер Лайен. Това заяви самата Андреева на конференция през днешния ден.

Досега Андреева беше заместител на Схинас и ще заема длъжността представител до 31 октомри, когато е краят на мандата на Европейската комисия, ръководена от Жан-Клод Юнкер.

Българката остана единствен заместник-главен представител, откакто другият заместител Александер Винтерщейн напусна Комисията, с цел да приказва от името на държавното управление на Австрия, написа Trafficnews.

Мина Андреева постъпва в Европейската комисия при първия български еврокомисар Меглена Кунева, след което работи с Вивиан Рединг – комисар от Люксембург във втората комисия на Жозе-Мануел Барозу. От 2014 година тя е заместник-главен представител на Комисията „ Юнкер ”.

Андреева е щерка на ръководителя на българската редакция на Дойче веле Александър Андреев. Тя е родена в София през 1983 година, само че живее в Германия от детска възраст. Завършила е европеистика и европейско право.

Мина Андреева е първата българка, която заема такава висока позиция в Европейската комисия.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР