Новият доклад на Европейската комисия показва, че България трябва да

...
Новият доклад на Европейската комисия показва, че България трябва да
Коментари Харесай

ЕК: Корупцията в България улеснява финансирането на терористични организации

Новият отчет на Европейската комисия демонстрира, че България би трябвало да бъде проучена в дълбочина още веднъж, с цел да се оценят продължителността на несъответствията в страната.

През пролетта на 2018 година стана ясно, че страната ни има макроикономически несъответствия, които се отнасят главно до недостатъци във финансовия бранш. При сегашния отчет за страната ни са наранени проблеми свързани с корупцията, която съгласно Европейска комисия е изключително рискова, тъй като може да бъде обвързвана с интензивно пране на пари, както и с финансиране на терористични организации.

От Брюксел означават, че при две трети от случаите, в които са изпратени сигнали, включващи лица с връзки в политиката, до бюрото за финансово разузнаване „ не са били подхванати нужните дейности ”.

Доста огромно внимание е обърнато и на схемата за поданство посредством инвестиция. Като е маркирано, че на 30 януари 2019 година е разисквана смяна на законодателството, която изисква от лицето, желаещо да получи поданство по този метод, да знае български език и да има работа и изкарва пари в страната. От Европейска комисия декларират, че при тази скица лицето може против една сума пари да получи поданство, даже и да не е стъпвало в България, което може да докара до данъчни измами.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР