Новият доклад на ЧЕТИРИ ЛАПИ разкрива истинската цена за животните

...
Новият доклад на ЧЕТИРИ ЛАПИ разкрива истинската цена за животните
Коментари Харесай

ЧЕТИРИ ЛАПИ: Нов доклад с разкрития за истинската цена за животните в модата

Новият отчет на ЧЕТИРИ ЛАПИ разкрива същинската цена за животните и околната среда в модата , както и новаторски други възможности на козината, кожата, вълната и пуха, оповестиха от организацията.

Докладът е в две елементи, показващ потреблението на материали от скотски генезис /МЖП/ в модата. МЖП като вълна, четина и пух, се възприемат като „ естествени “, само че производството им е обвързвано с освобождението на мощно токсични химикали в околната среда, които могат да причинят значими промени в качеството на почвата и земята . В същото време, имат съществени последствия за хуманното отношение към животните.

Докладът „ Укротяване на модата “ ясно демонстрира, че в допълнение към нуждата общото произвеждане в стилната промишленост да бъде понижено фрапантно, изборът на материали също оказва огромно значение. За благополучие, материалите от последващо потомство /Next-Gen/ и рециклираните такива стават все по-често срещани, само че потребителите рядко знаят какво да търсят. Тази поредност от отчети има за цел да насърчи марките и потребителите да мислят оттатък границите на стилната промишлеността и да изберат бъдеще, в което животните не се експлоатират, а те не престават да оферират и да се обличат в „ убийствени “ облекла и аксесоари.

След появяването на документалния филм „ Убийствено “ /Slay!/, който преглежда безмилостната употреба на животни в модата, промишлеността несъмнено е изправена пред забележителна рецензия. Лошите условия на труд в страните на произвеждане, екологичните проблеми и сериозното компрометиране на хуманното отношение към животните, изведоха на напред във времето минусите на промишлеността.

Въздействието върху околната среда на МЖП, в това число по отношение на излъчванията на парникови газове , спрямо това на различни материали, постоянно е най-голямо. Освен това, практики като мулезиране, скубане онлайн и развъждане на животни за техните скъпи кожи, не престават да съставляват риск за хуманното отношение към животните, което изисква фундаментална смяна в потреблението на МЖП в модата.

Въпреки тези плашещи обстоятелства, доста фешън марки остават в незнание за многочислените отрицателни последствия от потреблението на МЖП, до момента в който доста други поддържат мита, че те са просто непряк артикул от месната и млечната промишленост.

Джесика Медкалф , специалист на ЧЕТИРИ ЛАПИ по хуманно отношение към животните в модата, споделя:

„ Идеята, че животинските материали са единствено непряк артикул, е в действителност неправилна и акцентира опита на стилната промишленост да се освободи от отговорност за потреблението на пет милиарда животни годишно. Модата и храната са взаимосвързани между тях. МЖП в действителност са скъпи първоначални и съпътстващи артикули. Мащабното индустриално земеделие става все по-разпространено, което освен има съществени последствия във връзка с хуманното отношение към животните, само че също по този начин и съставлява един от преобладаващите мотори за климатичната рецесия. Животновъдството също е главен мотор за обезлесяването в тропическите гори по света. Необходима е незабавна смяна. ”

Въпреки че има доста неща, които стилните марки могат и би трябвало да създадат, с цел да подобрят изискванията за животните, употребявани в техните вериги за доставки, намаляването на използването на материали с скотски генезис ще има най-значително влияние върху животните, биоразнообразието и нашия климат.

Проучване на YouGov, поръчано от ЧЕТИРИ ЛАПИ през 2021 година, демонстрира, че потребителите са все по-наясно с негативните последствия от МЖП /64%/, и те са все по-склонни да клонят към по-благоприятни за животните други възможности /13% нарастване на потребителите, търсещи веган мода след пандемията/. Някои марки като Stella McCartney и Pangaia към този момент показват новаторски текстилни материи, например изкуствена кожа на биологична основа или неестествен пух, изработен от ферментирали растителни нишки.

„ С над 100 компании за нововъведения в материали от последващо потомство, които непрестанно развиват и усъвършенстват своите материали от неживотински генезис и желани за околната среда, марките и потребителите все по-лесно могат да изберат грижата пред небрежността. Можем да имаме витален фешън бранш без премеждия, в случай че творчеството е еднообразно вложена и в обезпечаването на в действителност етични вериги за доставки, където потреблението на животни е доста понижено и даже сменено с рециклирани материали и материали от последващо потомство. Времето за преход от МЖП към устойчиви материали е в този момент “, споделя Медкалф.

Потребителите се предизвикват да:

– Използват преоценени облекла и/или облекла втора употреба! Опитайте правилото 80:20 – 80% преоценени облекла и 20% нови и устойчиви;
– Търсят материали на биологична основа или рециклирани, без скотски генезис. Например обувки, направени от гъби;
– Избират артикули, направени от отпадъчни материали, като изхвърлени риболовни мрежи и растителни отпадъци;
– Бъдат бранители на океаните и реките, като перат облеклата си по-рядко, почистват главно петната и употребяват микрофибърни торбички за пране;
– Споделят и приказват на тази тематика измежду приятелите си, както и като молят към обичаните си марки за мода, състрадателна към животните.

Поемете ангажимент да се обличате с грижа и научете повече на wearitkind.four-paws.bg .

Производството на материали с скотски генезис върви ръка за ръка с световното произвеждане на месо, отговорно за 16,5% от излъчванията на парникови газове. Причината в огромна степен, е че употребяваните животни отделят огромни количества метан по време на храносмилането. Отглеждането на животни за техните скъпи кожи е всъщност грубо, защото диви животни са натъпкани в дребни кафези. Нито един документ за хуманно отношение към животните , отглеждани за скъпа кожа, не може да обезпечи на животните във ферми за кожи живот, който си коства да се живее.

Овцете във веригите за доставка на вълна постоянно са подлагани на осакатявания, като мулезиране и кастрация, без съответно облекчение на болката, както и на стресови практики на стригане и превозване на дълги дистанции. Гъските и патиците не престават да са изложени на риск от скубане онлайн и принудително хранене във веригите за доставки. Много от тях също страдат за продължителни интервали заради неприятно ръководени системи в кланиците.

Материалите от последващо потомство нормално имат по-малко отрицателно влияние върху околната среда и не водят до риск за хуманното отношение към животните , защото разделят модата от страданието на животните.

Днес над 100 водещи марки основават материали от последващо потомство: Adidas направиха боксови ръкавици от Desserto® /„ кактусова кожа “/; Hermes показаха чанти от MycoWorks Mycelium; Hugo Boss показаха дизайн на обувки, който включва Piñatex®; Gucci, H&M, Reformation, Stella McCartney и UGG и други марки също показват сбирки с различни материали.

Ключовите други възможности на МЖП от последващо потомство сега на пазара включват:

– Изкуствена кожа: основана от материали на растителна основа и посредством процеси на микробна ферментация, или рециклиран PET.
– Изкуствена вълна: Изработена от смеси, например нишки от шубрак Calotropis Gigantea смесени с памук, или създадена посредством ферментация на растителни съставки от особено проектирани микроби, които създават полимери, които могат да бъдат завършени в прежда.
– Изкуствен пух: Изработен от нишки от семена на Kapok или смеси, направени с диви цветя или рециклирани изолационни тъкани.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР