Новият директор на Пирогов проф. Иван Поромански проговори за уволнението

...
Новият директор на Пирогов проф. Иван Поромански проговори за уволнението
Коментари Харесай

Истината за уволнението на Балтов. Подписал нещо скандално

Новият шеф на „ Пирогов ” проф. Иван Поромански проговори за уволнението на предшественика си проф. Асен Балтов, което провокира възмущението на светила в медицината, пациенти и на Лекарския съюз.

„ Уволних проф. Балтов за неспазване на етичните правила и трудовия кодекс “, съобщи проф. Иван Поромански в изявление за бТВ.

„ Когато постъпих като шеф на „ Пирогов “ ми беше поднесена докладна от проф. Енчев, завеждащ клиниките по ортопедия и травматология и другар на Асен Балтов, в която той оферираше Балтов да стане шеф на операционния блок “, разяснява Поромански. „ Балтов изпод е разписал склонен – той е назначил самичък себе си “, сподели Поромански. Тогава той разпоредил инспекция на трудовото досие на проф. Асен Балтов, където са открити голям брой други нарушавания, поради които той бил уволнен.

„ Това, което Балтов изнесе в медиите като заповед за уволняване, е заповедта да му се изплатят дните отпуск. Истинската заповед за уволняване е три страници и половина. Уволнението е направено по законовия ред “, безапелационен бе Поромански. Той прикани Балков да покаже цялата заповед.

„ Редно е Балтов да покаже останалата част от заповедта – тази, с която е бил уволнен “, счита Поромански.

Новият шеф на „ Пирогов “ сподели още, че Балтов отказал да се разпише под заповедта и чака да я оспорва в съда. „ Нямах никакво подозрение, че би трябвало да го уволня. Беше ми доста неприятно, защото се познаваме от дълго време, само че бях задължен да го направя “, споделя Поромански.

Той е безапелационен, че няма политически напън за уволнението на Балтов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР