Новият датски крал Фредерик Десети изненадващо публикува книга само няколко

...
Новият датски крал Фредерик Десети изненадващо публикува книга само няколко
Коментари Харесай

Словото на краля: Фредерик Десети издаде книга

Новият датски крал Фредерик Десети изненадващо разгласява книга единствено няколко дни откакто се възкачи на трона, съобщи ДПА, представени от Българска телеграфна агенция. Датското кралско семейство разгласи публикуването на книгата в канала си в Инстаграм. 

Публикацията включва откъс от книгата: " Аз съм индивидът, който съм. Ще се постарая да покажа това и като крал на Дания ".

Книгата е озаглавена Kongeord. В дословен превод това значи " Словото на краля ", само че може да се преглежда и като отпратка към девиза, който монархът изрече за първи път от балкона на двореца Кристиансборг, откакто се възкачи на трона в неделя: " Обединени, отдадени, за Кралство Дания ".
                             

Издателят на книгата Politikens Forlag споделя, че в книгата си крал Фредерик Десети приказва за концепциите, които стоят зад девиза му. В обява във Facebook издателите показват, че книгата е отдадена и на историята на Дания и на живота на краля " от млад, насилствен престолонаследник до зрял мъж, фамилен човек и монарх ". Мислите на краля са записани от създателя Йенс Андерсен.

Майката на Фредерик, кралица Маргрете Втора, разгласи абдикацията си в навечерието на Нова година след 52 години на трона и подписа формалната декларация в неделя. В момента на подписването на документа най-големият й наследник, 55-годишният Фредерик, стана новият държавен глава.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР