Новият британски премиер Борис Джонсън показа безмилостната си решителност за

...
Новият британски премиер Борис Джонсън показа безмилостната си решителност за
Коментари Харесай

Политическо кръвопускане: Най-голямата правителствена чистка във Великобритания

Новият английски министър председател Борис Джонсън сподели безмилостната си увереност за реализиране на Брекзит и провокира спекулации за предварителни парламентарни избори, като уволни повече от половината министри от държавното управление на своята предшественичка Тереза Мей и изпълни екипа си с ветерани от лагера на последователите на излизане на Англия от Европейския съюз и поддръжници на свободния пазар от десницата, разяснява в четвъртък в. " Гардиън ".

Борис Джонсън извърши най-голямата държавна чистка от съвсем 60 години и избра правилни поддръжници на Брекзит да му оказват помощ да изведе Англия от Европейски Съюз на 31 октомври непременно, написа в. " Дейли телеграф ". Вестникът съпостави чистката на новия министър председател със сцената на отмъщението от кино лентата " Кръстникът ", която Джонсън наскоро сподели, че му е обичан кино миг.

Според в. " Файненшъл таймс " Джонсън се е отдал на " незабравим припадък на политическо кръвопускане ", при който е " раздрал " екипа на Мей и се е обкръжил с твърди поддръжници на Брекзит. Новият министър председател извърши държавна чистка, на фона на която " Нощта на дългите ножове " на тогавашния английски министър председател Харолд Макмилан през 1962 година бледнее, отбелязва изданието.

В. " Сън " назовава осъщественото от Джонсън " Нощта на русите ножове " и акцентира, че новият министър-председател е направил " най-кървавото преустрояване, виждано в миналото, с цел да построи боен кабинет, който да реализира Брекзит ".

В. " Дейли Мейл " дефинира дейностите на Джонсън като " държавно кръвопролитие ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР