Новите варианти на коронавируса тревожат Брюксел, както и опасенията за

...
Новите варианти на коронавируса тревожат Брюксел, както и опасенията за
Коментари Харесай

ЕС ще мисли как да има повече ваксини срещу коронавирус и дали да въведе ваксинационен паспорт

Новите разновидности на ковид тревожат Брюксел, както и опасенията за тяхното разпространяване в идващите месеци. Именно това ще е съществена тематика на идната среща на върха на Европейския съюз, оповестява " Евронюз ", представена от БГНЕС.
С мудна имунизационна акция и спомагателни ограничавания върху циркулацията, наложени от някои страни, 27-те държавни и държавни ръководители ще би трябвало да проучат решение за ограничение на пандемията, което подсигурява съгласуваност на реакциите. Приоритетът е да се ускорят имунизациите в цяла Европа, написа ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел в Туитър (Twitter), а това значи ускорение на процеса на разрешаване и произвеждане на ваксини.
Как? На масата има доста оферти, като да вземем за пример увеличение на индустриалните обекти посредством поощряване на фармацевтичните компании да споделят своето ноу-хау с други индустриални компании.
 Д-р Баймакова: Изискването към хората преди имунизацията е да са релативно здрави Д-р Баймакова: Изискването към хората преди имунизацията е да са релативно здрави
Над 3500 жители са минали имунизация във ВМА досега. Прави усещане, че най-възрастният човек е на 96 години, а най-младият...
Друг вид е производството да се разпореди отвън Европейски Съюз, да вземем за пример на фабрики, ситуирани в Индия, споделят източници от Европейски Съюз.
Но европейските институции наподобява желаят да упорстват за нуждата от създаване на ваксини за битка с нововъзникващите разновидности на вируса.
Някои държави-членки като Дания и Белгия упорстват за план за ускорение на създаването на бъдещи ваксини. Ключът е скоростта на секвениране на вируса, която в Европа към момента е доста ниска.
В този подтекст Европейската организация за надзор на болесттите (ECDC) сложи на масата контракт от 200 милиона евро, който ще бъде употребен от държавите-членки за осъществяване на проучвания и приемане на последователности на разновидностите.
 Ваксинацията против ковид: Хвалби за Бойко Борисов, а персоналните лекари всеобщо се оплакват поради организацията Ваксинацията против ковид: Хвалби за Бойко Борисов, а персоналните лекари всеобщо се оплакват поради организацията
Лично аз имам ваксини, само че и в София, както и в Пловдив, имунизациите против ковид за персоналните лекари бяха свършили още по обяд през вчерашния ден (...
Но в допълнение към актуализирането на имунизациите, концепцията за основаване на мрежа от клинични изпитвания, която не съществува до момента, наподобява се постанова.
И до момента в който някои държави-членки стартират да обмислят отварянето за лятото, други страни търсят спомагателни ограничавания, защото броят на инфекциите в някои райони остава висок.
За тези, които са подвластни от туризма, пробив може да бъде основаването на паспорт за имунизация в целия Европейски Съюз, който да им разреши пътуването това лято. Лидерите ще приказват за това, само че въпросът остава внимателен във връзка с аспектите, свързани със сигурността на данните и освен.
" Европейският паспорт може по някакъв метод да даде фаворизиран достъп или свободно придвижване на някои жители пред други и това е доста мъчно да се помири със свободното придвижване в Европейски Съюз ", изяснява Алберто Алемано, професор по европейско право. " Със сигурност има потребност от по-висока % на имунизация, тъй че сме надалеч от момента, в който би трябвало да стартираме да обсъждаме паспорта. Но също по този начин бих споделил, че това крие доста други опасности. Последиците ще бъдат много дискриминационни по своята същина, защото единствено някои категории лица могат да са имунизирани ", добави той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР