Новите смартфони правят по-интелигентна мобилната фотографияРичард Ю показва в Париж

...
Новите смартфони правят по-интелигентна мобилната фотографияРичард Ю показва в Париж
Коментари Харесай

Huawei P20 и P20 Pro съчетават технологии и изкуство

Новите смарт телефони вършат по-интелигентна мобилната снимка

Ричард Ю демонстрира в Париж двата нови флагмана на Huawei

Парижката изложбена зала „ Grand Palais “ бе хазаин през днешния ден на премиерата на дълго чаканите нови смарт телефони от висок клас Huawei P20 и Huawei P20 Pro.

Флагманът Huawei P20 Pro идва с първата в света тройна Leica камера. И двата модела са цялостни с функционалности за изкуствен интелект, комбинирайки технология и изкуство. Дизайнът се отличава с фина тънка рамка и динамичен пъстър градиент.

С най-високи резултати в тестванията на DxOMark, серията Huawei P20 включва умна фотографска система, която улавя повече светлина и повече елементи, с помощта на тройна Leica камера и 5x хибридно приближение в модела P20 Pro, както и напълно нова двойна Leica камера при P20.

Флагманите идват с новаторски функционалности на камерата като Master AI – основани на изкуствен интелект техники за професионална снимка, и Huawei AIS – мощна технология с изкуствен интелект за стабилизация на изображенията.

Huawei P20 Pro идва с първата в света тройна Leica камера

Високопроизводителният процесор Kirin 970 с изчислителен блок с архитектура на невронна мрежа (NPU) и новият интерфейс EMUI 8.1, основан на Android 8.1, обезпечават бърза работа на смарт телефона.

P20 и P20 Pro разполагат с Huawei FullView екран (5,8-инчов за P20 и 6,1-инчов за P20 Pro), с ултра тънки рамки, който се слива със заоблените краища за по-удобно задържане в ръка.

Тройната камера на P20 Pro има най-високия брой пиксели в смарт телефон промишлеността досега – конфигурацията се състои от 40-мегапикселов RGB датчик, 20-мегапикселов монохромен датчик и 8-мегапикселов датчик с телеобектив.

Leica камерата интегрира и датчик за цветната температура за по-добро възпроизвеждане на цветовете. С необятна бленда f/1.8, f/1.6 и f/2.4 за хващане на ясни елементи, P20 Pro включва и нови Leica Vario-Summilux обективи с 3x оптично и до 5x хибридно приближение за фотоси на обекти от огромно разстояние, както и по-голям високочувствителен датчик за изображенията за хващане на фрагменти в условия на ниска осветеност с ISO до 102400.

P20 надгражда предшественика си P10 с напълно нова двойна Leica камера с 12MP датчик с размер на пиксела до 1,55 μm и 20-мегапикселов монохромен датчик, подобрявайки способността на устройството да снима фрагменти при ниска осветеност при съответните настройки.

В допълнение, P20 и P20 Pro поддържат стабилизация по шест оси и режим на постепенно придвижване с 960 фрагмента в секунда за ясни и детайлни фрагменти (неуловими с просто око, което е 4 пъти повече от общоприетите 240fps).

В режим Ultra Snapshot устройствата могат да улавят фрагменти за по-малко от 0,3 секунди посредством двойно натискане на бутона за звука, даже при изключен екран.

P20 надгражда предшественика си P10 с напълно нова двойна Leica камера

С процесора Kirin 970, основан на невронна мрежа, серията P20 разпознава над 500 сюжета в 19 разнообразни категории, избирайки сама съответните настройки за професионално изглеждащи фрагменти. Технологията Huawei AIS (AI стабилизиране на изображението), от своя страна, поддържа снимане от ръка на фрагменти с високо качество, без да е необходим статив.

Изцяло нова за Huawei е функционалността за предсказващ 4D фокус. В този режим камерата предвижда придвижването на обектите и се концентрира дейно върху тях, с цел да снима най-дребните елементи, до момента в който са в придвижване.

Нова за цялата гама устройства е и така наречен функционалност AI-Assisted Composition, която дава интелигентни оферти за вярна комбинация, изправяне на хоризонта, позициониране на групата в колективен портрет и пейзажни фотографии.

P20 и P20 Pro разполагат с 24-мегапикселова предна селфи камера с вградена функционалност с изкуствен интелект за разкрасяване и 3D портретно осветяване – резултатът са красиви селфита с автоматизирани корекции на тена на кожата, внимателно обрисувани елементи на лицето и реалистично предаване на 3D сцената.

Huawei P20 и Huawei P20 Pro са налични в цветове Twilight, Black, Midnight Blue и Pink Gold. На българския пазар смарт телефоните ще се оферират в цветове Twilight, Black и Midnight Blue за P20 Pro и Black, Midnight Blue и Pink Gold за P20. Цените на устройствата, оповестени по-рано от немски ритейлър, стартират от 649 $.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР