Новите, по-строги мерки срещу коронавируса, които предвиждат почти пълно затваряне

...
Новите, по-строги мерки срещу коронавируса, които предвиждат почти пълно затваряне
Коментари Харесай

Обсъждат по сектори затварянето. Решението утре

Новите, по-строги ограничения против ковид, които плануват съвсем цялостно затваряне на страната, ще бъдат разисквани по браншове. Това оповестиха от Министерският съвет. Решението за тях ще бъде взето по време на съвещанието на кабинета на следващия ден.

Заради високата заболеваемост здравният министър предложи затваряне на заведенията, детските градини и ясли, учебните заведения, залите на заведения за хранене, молове и всички магазини, в които не се оферират артикули от първа нужда. Ще останат да работят аптеки, хранителни магазини, заведения, които готвят храна за у дома, банки и пощенски клонове. Промяна не се планува и в градския превоз.

От Асоциацията на заведенията реагираха остро на препоръчаните ограничения. От сектора към този момент изпратиха публично писмо до премиера Бойко Борисов, в което упорстват за редица взаимни отстъпки.  Бизнесът предизвестява, че в случай че още веднъж се затворят всички заведения за хранене ще се стигне до всеобщи банкрути и упорстват за решения за финансова поддръжка.  Предложенията на ресторантьорите са страната да поеме 80% от заплатите на чиновниците, да се разсрочат отговорностите им към бюджета, да има мораториум върху вноските по заемите. За финансови обезщетения за сектора и заетите в него късно нощес настояха и от Асоциацията на хотелиерите.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР