Новите пенсионери са ощетени от промени, приети 2018 г. Тези

...
Новите пенсионери са ощетени от промени, приети 2018 г. Тези
Коментари Харесай

Ивайло Калфин: Пестят пари от най-възрастните пенсионери

Новите пенсионери са ощетени от промени, признати 2018 година Тези промени във формулата за пенсиониране са нездравословни, задачата е да се пестят пари от най-възрастните.
Така някогашният обществен министър Ивайло Калфин разяснява разразилия се скандал към новия метод на пресмятане на пенсиите пред бТВ.

Калфин отхвърли обвиняванията, че точно по негово време – когато беше обществен министър в кабинета „ Борисов 2”, са признати противоречивите промени в закона.

„ Една от противоречивите ремонти от 2018 година беше анулирана от Конституционния съд – пенсионери да не могат да работят в държавната администрация, а друга – министър председателят анулира през вчерашния ден “, разяснява Калфин.

През 2015 година единственото, което беше променено във връзка с формулата, беше да отпаднат трите години по свободен избор, посочи той. Било признато по гледище на Национален осигурителен институт, когато шеф беше сегашния обществен министър Бисер Петков, и с поддръжката на всички обществени сътрудници. Петков споделил тогава, че института няма никаква опция да следи дали тези три златни години са правилни поради бележките от банкрутирали компании.

От всичките тези промени от края на 2018 година виждам предпочитание да се спестят пари от пенсионерите, разяснява още някогашният обществен министър.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР