Новината за взривения руски кораб от украинските сили беша потвърдена

...
Новината за взривения руски кораб от украинските сили беша потвърдена
Коментари Харесай

Москва потвърди за взривения руски кораб от украински ракети

Новината за взривения съветски транспортен съд от украинските сили беша доказана от Москва. Русия обаче приказва за провали и един умрял - а Украйна - за цялостно заличаване на десантния транспортен съд Ново-черкаск в кримското пристанище Феодосия. Корабът е бил нападнат с управляеми ракети, изстреляни от украински самолети. Киев отхвърля, че по-късно самолетите са били свалени.

Украинският удар против съветския десантен транспортен съд в Крим e бил нанесен с крилати ракети, оповестяват украински източници. Киев получи такива ракети от Англия и Франция. Поразени са и шест здания, дребен брой хора са настанени във краткотрайни жилища, оповестяват окупационните управляващи. Според тях, пристанището работи обикновено, последвалият пожар е бил овладян. " Новочеркаск " е предопределен за транспорт до брега на жива мощ и тежко въоръжение.

" Операцията беше планувана от армията и други сили за сигурност. Кадрите в действителност са впечатляващи. Унищожен е боен транспортен съд, евентуално цялостен с боеприпаси. При съществуване на информация за типа муниции на борда, тя ще бъде обявена по-късно ", съобщи Юрий Игнат - представител на Военновъздушни сили на Украйна.

Украйна нанесе вреди на Новочеркаск и през март предходната година при удар против окупираното пристанище Бердянск. Според Киев, при същото нахлуване е бил потънал и съветския транспортен съд " Саратов ". Украинският президент Володимир Зеленски изрази признателност към военно-въздушните сили, като иронично означи, че Новочеркаск се е трансформирал в следващата съветска подводница.

" Извършена беше голяма работа. Унищожен беше огромен десантен транспортен съд. Той се причисли към " флота ", в който влиза и потопения ракетен крайцер Москва ", сподели още Юрий Игнат - представител на Военновъздушни сили на Украйна.

Руският президент Путин е бил осведомен за удара, заяви Кремъл. Министърът на защитата Сергей Шойгу разгласи, че тази година армията е изпълнила главната си задача - прекъсване на украинската контраатака:

" Руската войска непрестанно заема по-изгодни позиции и уголемява териториите под собствен надзор по всички посоки. "

Украинските елементи остават в административните граници на Маринка, борбите не престават, заяви представител на украинската войска след съветските изказвания за рухването на стратегическото обитаемо място. Руска телевизия излъчи фрагменти от Маринка. Според украинската страна, градът е изцяло опустошен, само че не може да се приказва за цялостното му завлядаване от Русия.
ТЕМА преди 1 час 421 преди 22 часа 3112 преди 23 часа 1374
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР