Новината, че Петър Стоянович е уволнен от БНТ разтърси зрителите.

...
Новината, че Петър Стоянович е уволнен от БНТ разтърси зрителите.
Коментари Харесай

Трус в БНТ! Ето ги думите, заради които уволниха знаково лице, Жоро Любенов не е на себе си

Новината, че Петър Стоянович е уволнен от Българска национална телевизия раздруса феновете. Рубриката му в „ Денят стартира с Георги Любенов “ бе едно най-гледаните излъчвания.
Пред „ 24 часа “ историкът сподели за какво тъкмо е бил махнат:
„ Цитирах безусловно три фрази от един роман на локалния месар в Неа Перамос Никос Флорос за негов престой при едни девойки в Благоевград през 1980 година Разбира се, че репликата беше пиперлива, само че смешна.
И отново споделям: откъс от роман. При това разказан на завален български и с това типично за гърците изговаряне на нашето „ ч “.
Честно казано, на фона на речта на българските депутати, които в последно време се назовават за положително утро „ късопишковци “, този роман е като от буквар на първокласници.
Но решението си е на Съвет за електронни медии, аз не му се меся. Четейки стенограмата на последвалото чуване, видях, че генералният шеф освен не е застанал зад най-рейтинговото предаване на личната си телевизия, само че даже не е опитал да прояви известно геройство да покаже най-малко двойните морални стандарти на сходно решение. “
Знам обаче да задавам въпроса: кому е преференциално това, което стана? Това беше най-рейтинговата непрекъсната графа на Българска национална телевизия, беше естрада за директен и неприсъствен спор по близкото ни минало и беше бодил в очите на една (слава Богу, малка) група носталгици и тоталитаристи.
В последния ни диалог генералният шеф ми сподели, че рейтингът не го интересува и че на мое място можело да има спортно предаване със същата гледаемост, което в огромна степен отговори на първите два въпроса. За поръчката на носталгиците нещата останаха някак неудобно недоизяснени от негова страна. “
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР