Новина дойде след работна среща в дирекция „Специализирана администрация“ в

...
Новина дойде след работна среща в дирекция „Специализирана администрация“ в
Коментари Харесай

25 000 лева предвиждат в Ново село за озеленяване

Новина пристигна след работна среща в дирекция „ Специализирана администрация “ в община Ново село, водена от гл. специалист Даниела Неофитова. На нея участваха експерти от дирекцията и кметове на обитаеми места. Това бяха хората, които в екип съумяха да защитят пред ПУДООС – Предприятие за ръководство на действия по запазване на околната среда, потребността от спомагателни средства на стойност 24 680 лева за озеленяване и разкрасяване на нашите села, за построяването на детски площадки и кътчета за отдих по националната акция „ За чиста околна среда - 2018 “. На срещата бяха признати графиците по действия, с цел да се обезпечи поредно потребление на машинния парк, да се посочи времето за закупуване и засаждане на посадъчния материал, да се съгласува интервалът за монтиране на детските и други помощни уреди.
Три от подадените пет плана бяха утвърдени за осъществяване. Най-малкият, само че с огромна социална значителност е този в детската градина на с. Неговановци, направен от управлението на ОДЗ „ Акад. Стефан Младенов “ благодарение на дирекцията под надпис „ ЕКО – екологично, красиво, оптимално “. 4 964 лева ще бъдат оползотворени за озеленяване дворчето на детската градина и ограждането му с жив плет, за засаждане на 10 бр. дръвчета и оформяне на цветни алеи, за съоръжение на детски ъгъл с беседка за занимания на открито, с люлка, въртележка и други уреди.
Най-много средства ще отидат в с. Винарово. 9996 лева ще бъдат употребявани за облагородяване на терена против учебното заведение, с цел да се трансформира в привлекателна зона за отдих или както го знаят винаровчани „ Горната спирка “. Ще бъдат засадени липи и декоративни туи. Ще се построи беседка за отмора, както и детски ъгъл за игри с люлка, пързалка, катерушки. Ще се ремонтира автобусната спирка и в близост ще се затреви и озелени.
Само 250 лева по-малко ще получи най-малкото село в общината Ясен, с цел да облагороди и благоустрои терен, ситуиран наоколо до „ рибарското населено място “ в местността „ Бащя “. Освен обичайното разчистване от паразитни шубраци и дървета и затревяване на терена, тук ще има и алпинеуми, ремонт на съществуващите и слагане на нови пейки и кошчета за боклук; по- доста ще бъде и количеството на новозасадените дървета; ще се ремонтира съществуващата детска площадка.Дейностите в трите села ще бъдат осъществявани в границите на шест месеца – от м. май до м. септември. Очаква се в тях да вземат присъединяване с непринуден труд и жителите на обитаемоте места, каквато е традицията тук. И каквото е мотото на националната акция „ Обичам природата – и аз вземам участие “.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР