Нови спекулации около здравето на беларуския президент Александър Лукашенко. Този

...
Нови спекулации около здравето на беларуския президент Александър Лукашенко. Този
Коментари Харесай

Търси ли си Путин по-послушен от Лукашенко – нови спекулации около здравето на беларуския лидер

Нови спекулации към здравето на беларуския президент Александър Лукашенко. Този път се твърди, че той е в болница в сериозно положение след среща при закрити врата на чай с Владимир Путин.

Новината била доказана от беларуският опозиционер Валерий Цепкало в известие в профила му в Telegram. „ Според информацията, с която разполагаме, която се нуждае от в допълнение удостоверение, Лукашенко – след среща с Путин при закрити порти – е бил незабавно откаран в Централната клинична болница в Москва, където се намира сега. “ Кръвта на диктатора била пречистена, само че положението му не разрешавало да напусне Москва, твърди Цепкало.

Миналата седмица дикаторът беше забелязан да се мъчи да приказва и с превързана ръка, откакто изчезна от общественото пространство на 9 май, което провокира клюки към здравето му.Въпреки напъните на локалните управляващи да прекратят спекулациите със фотоси и видео на водача, изпълняващ отговорностите си на 15 май, лекарите още веднъж показаха опасения за здравето на водача на Беларус.

В отчетите се споделя, че самолетът му е върнат назад с едночасовия полет до Минск, с цел да маскира хоспитализацията му в Москва, написа „ Дейли Мейл “. Лукашенко е най-близкият съдружник на Путин във войната в Украйна - само че към този момент има спекулации, че той може да е бил токсичен от съветските секрети служби, които да търсят още по-послушен водач отпред в Минск. Цепкало написа: „ Организираните ограничения за спасяването на беларуския деспот имаха за цел да предотвратят спекулациите за вероятното присъединяване на Кремъл в неговото отравяне.

„ Няма значение дали той се връща в работно положение или не, лекарите предизвестяват за допустима повторна поява на рецидиви. “

Когато се разболя по-рано този месец, Лукашенко настоя да бъде върнат по неотложност в Минск, измежду слуховете, че не има вяра на съветските лекари. Той претърпя интервенция в Минск и по-късно изглеждаше слаб и зашеметен, отбелязва английското издание.

Ако има опасност за живота на Лукашенко, той може да бъде отхвърлен от служба. Правомощията му ще бъдат трансферирани на Наталия Кочанова - ръководител на горната камара на Народното събрание или на груповия Съвет за сигурност.

62-годишната Кочанова е считана за Желязната лейди на Беларус, лоялна към Лукашенко и Путин.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР