Нови случаи на скарлатина и ентероколит отчитат здравните власти във

...
Нови случаи на скарлатина и ентероколит отчитат здравните власти във
Коментари Харесай

Пазете се! Скарлатина и ентероколит върлуват във Врачанско

Нови случаи на скарлатина и ентероколит регистрират здравните управляващи във Врачанско, научи организация BulNews. През миналата седмица са регистрирани два нови случая на инфектирани със скарлатина в региона, сочат данните на районната здравна ревизия. Един гражданин на региона е повален от ентероколит.
Припомняме, че скарлатината визира най-много дребните деца. Заболяването е разследване от бактериална зараза, а след излекуване не се придобива дълготраен имунитет и е допустимо да се срещат повторни болести. То се предава по въздушно-капков път от болен на здрав при кашляне, кихане, при диалог или предмети. Характеризира се с ненадейно бурно начало, като първите признаци нормално са кашлица, висока температура, болки в гърлото, повръщане, болки по тялото, главоболие и тахикардия.
Ентероколитът пък е съществено стомашно-чревно разстройство, което протича в две съществени форми – изострен и продължителен ентероколит. Ентероколитът може да порази лица във всяка една възраст.
Разболелите се от остри респираторни болести и грип за миналата седмица са 18 души, излиза наяве още от данните на РЗИ-Враца.
През предходната седмица здравните инспектори са направили 35 инспекции на лечебни заведения за болнична помощ, като са издали 3 наставления за предприемане на противоепидемични ограничения.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР