Нови сблъсъци между гръцките сили и мигрантите на границата. Гръцката

...
Нови сблъсъци между гръцките сили и мигрантите на границата. Гръцката
Коментари Харесай

Нови сблъсъци на турско-гръцката граница

Нови конфликти сред гръцките сили и мигрантите на границата. Гръцката полиция и армията използваха водно оръдие и сълзотворен газ против стотици мигранти, които направиха следващ опит да преминат на гръцка територия, заяви БГНЕС.
Забелязан е черен пушек над граничния пункт Кастанес/ Одрин, а пожарна кола се е отправила натам, с цел да загаси пламъците. Гръцки бойци са произвели предупредителни изстрели във въздуха, написа „ Катимерини”. Изданието цитира очевидец на „ Ройтерс”, съгласно който от турска страна против гръцката полиция са били хвърлени флакони със сълзотворен газ, без да се прецизира, кой тъкмо го е направил.
Публикувани са фрагменти, които демонстрират по какъв начин мигранти придвижват ранен мъж надалеч от границата, само че не се прецизира по какъв начин е потърпевш.
Гръцки армейски автомобил, оборудван с високоговорители, осведоми мигрантите на арабски и други езици, че границата е затворена.
Припомня се, че повече от 10 000 мигранти се пробват да преминат нелегално границата, откакто Турция съобщи преди седмица, че към този момент няма да съблюдава съглашението от 2016 година с Европейския съюз за прекъсване на противозаконните миграционни потоци към Европа в подмяна на милиарди евро помощ.
Гърция и Европейски Съюз упрекват Турция, че подтиква мигрантите в опит да „ изнудва “ Брюксел да предложи повече пари или да поддържа геополитическите цели на Анкара в спора в Сирия.
Турция твърди, че на нейна територия има над 3,6 милиона сирийски бежанци. Страната се готви да одобри нов поток от мигранти, които бягат от бойните дейности в Северозападна Сирия.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР