Нови протести на миньори в Старозагорска област се провеждат днес

...
Нови протести на миньори в Старозагорска област се провеждат днес
Коментари Харесай

Започна се! Миньорите се вдигат на нови протести, блокират пътища днес

Нови митинги на миньори в Старозагорска област се организират през днешния ден и ще затруднят придвижването по пътищата в региона, заяви БГНЕС. Началото бе обещано в 9:00 ч. в Раднево, а в 10:00 ч. стартира в Стара Загора.
Планирано е да бъде затворен пътят Стара Загора – Казанлък на „ Предела “ сред 11:00 ч. и 11:45 ч. Колоната от протестиращи коли ще премине по Подбалканския път край Мъглиж и Гурково, с цел да стигне прилежащата Сливенска област. В късния следобяд в Нова Загора ще бъде краткотрайно спряно придвижването към 17:00 – 17:30 ч. Очаква се в автошествието да се включат към 100 автомобила.
Протестът е проведен от представителите на новоучреденото съдружие с нестопанска цел „ Миньори и енергетици дружно “. Основните претенции са да се отстранен заплащанията на въглеродни излъчвания от централите в Маришкия басейн до създаване на цех за хващане на въглеродни излъчвания. Това съгласно протестиращите ще даде конкурентоспособност за ценообразуването на електрическа енергия, добивана от въглищни топлоелектрически централи и конкурентна среда при производството на електрическа енергия. Сдружението застава зад рекултивация на терените на мините, които да се стопанисват като аграрни и горски фонд, а не за индустриални цели.
Сдружението също се разгласи срещу плануваната от 1 юли промяна, която ще докара до „ непостижими сметки за ток “ на семействата у нас. Това са първите ефикасни митинги след тези в края на септември и началото на октомври, които сътвориха огромни усложнения при напредването в региона, в това число и по Автомагистрала „ Тракия “.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР