Нови КПП-та няма да има. Те не са необходими като

...
Нови КПП-та няма да има. Те не са необходими като
Коментари Харесай

МВР каза ще има ли нови КПП-та

Нови КПП-та няма да има. Те не са нужни като възможна ограничаваща мярка, в случай че тези сега не подействат. Това съобщи в изявление за бТВ заместител вътрешният министър Стефан Балабанов.

„ Мерките сега са задоволително положителни и уравновесени от позиция на това да се резервира живота и здравето на хората, а и да се даде въздух на стопанската система да работи. Смятам, че салдото е добър и се надявам след две седмици ограниченията да дадат добър резултат “, сподели Балабанов. Той в детайли изясни дилемите на Министерство на вътрешните работи по време на новата карантина.

На първо място полицията строго следи карантинираните лица. Помага и с разнасянето на уведомленията на РЗИ. „ Продължава като процедура и бусове на полицията да обикалят като коли за спешна помощ. Нашите радиостанции са настроени на тези на Спешна помощ и непрестанно си споделят “, сподели още зам.-вътрешният министър.

Денонощно се вършат инспекции и дали магазините и заведенията съблюдават ограничаващите ограничения.

„ Едва ли полицията ще може на всички места да ги направи, ресурсът ни е стеснен “, добави Балабанов. По думите му обаче българите не са дисциплинирани и полицията „ не може да огрее на всички места “.

До момента има към 3000 формирани акта за нарушение на карантината. Много хора са дадени и на съд в тази връзка.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР