Нови искри захвърчаха между Белград и Прищина. Председателят на косовския

...
Нови искри захвърчаха между Белград и Прищина. Председателят на косовския
Коментари Харесай

Нови искри между Белград и Прищина

Нови искри захвърчаха сред Белград и Прищина. Председателят на косовския парламент и сръбския президент насочиха остри думи през медиите. Това става и в деня, когато в Косовска Митровица бе разстрелян водачът на локалните сърби Оливер Йованович.

Заявленията на косовски политици, имащи желание " да стигнат до Ниш ", са чути и признати за сведение в Белград. Това сподели сръбският президент Александър Вучич в послание към нацията в северозападната ни съседка, съобщи БГНЕС. " Къде е този, който е същинският собственик на Косово? Това не е Хашим Тачи, не е Харадинай, това е Кадри Весели. Всички, които са добре осведомени със обстановката в Косово, доста добре знаят, и той [Кадри Весели] споделя, че албанците няма да се спрат до Ниш. Разбрахме тези закани, добре ги чухме, по този начин, както и мълчанието на тези, които бяха длъжни неотложно да реагират на тези закани ", сподели сръбският президент. Подчертавайки, че " Весели до Ниш няма да стигне ", съобщи БГНЕС.

По думите на Вучич Ниш ще си остане прелестен град и той кани всички албанци да го посетят като туристи. " А за това да пристигате с войска, по-добре забравете ", даде съвет Вучич.

По-рано ръководителят на Народното събрание на Косово Кадри Весели, на траурна гала в град Рачак, съобщи, че " Сърбия не би трябвало и да помисля за връщане или албанците няма да се спрат до Ниш ". " Всяка заплаха ще срещне подобаващ отпор от всички албанци, където и да живеят ", съобщи Весели.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР