Нови имена и рокади в списъка за проектокабинет на ПП-ДБ.

...
Нови имена и рокади в списъка за проектокабинет на ПП-ДБ.
Коментари Харесай

Изненада! Ген. Атанасов също изхвърча от проектокабинета на ПП-ДБ, Асен Василев е ,,звездата“

Нови имена и рокади в листата за проектокабинет на ПП-ДБ. Лидерът на ДСБ Атанас Атанасов също е изнемощял от окончателния вид на проектоправителството с министър председател Николай Денков. Това оповестиха депутати от обединението „ Продължаваме промяната-Демократична България “, които разполагат с въпросния лист.
Атанасов трябваше да заеме поста на министър на вътрешните работи. Кандидатурата му обаче бе призната остро от партията на Христо Иванов „ Да, България “, съгласно които партийни водачи не би трябвало Да вземат участие в държавно управление, в случай че се желае поддръжка от ГЕРБ на Бойко Борисов.
В новия състав на кабинет, който до часове ще бъде показан пред Борисов, с цел да реши той дали да го поддържа, министър на вътрешните работи е Андрей Янкулов, написа Пик.
От първичния лист на държавно управление с министър председател Николай Денков е изнемощял и водачът на Политическа партия Кирил Петков. Това е станало, с цел да се парират още веднъж възраженията на Христо Иванов.
Ето и цялостния лист на министрите в проектоправителството на ПП-ДБ:
Министър-председател – Николай Денков . Той към този момент един път бе претендент за министър председател от Политическа партия в предходното национално заседание. Бил е длъжностен и постоянен министър на образованието.
Министър на финансите – Асен Василев , който е съпредседател на Политическа партия и заемаше поста в първото служебно държавно управление на Стефан Янев и постоянното на Кирил Петков.
Министър на вътрешните работи – Андрей Янкулов .
Министър на правораздаването – Милен Матеев , някогашен народен представител от Политическа партия и ръководител на комисията по правни въпроси на Народното събрание в предходния мандат.
Министър на енергетиката – Радослав Рибарски , който е народен представител от Политическа партия.
Министър на районното развиване и благоустройството Андрей Цеко в, някогашен зам.- министър във ведомството и народен представител от Политическа партия.
Министър на външните работи – Ирена Димитрова , някогашен зам.-министър.
Министър на нововъведенията – Даниел Лорер , който заемаше поста и в държавното управление на Кирил Петков. Лорер е апетитен за третия „ мощен “ в „ Продължаваме промяната “ след Кирил Петков и Асен Василев.
Министър на опазването на здравето – доктор Христо Хинков , дълготраен шеф на Националния център по публично здраве и разбори.
Министър на превоза – Георги Гвоздейков , някогашен народен представител от Политическа партия и шеф на сдружението за въздушни коли за спешна помощ „ Хели Мед Сървиз “, което бе закрито.
Министър на образованието и науката проф. Генка – Петрова, някогашен зам.-министър.
Министър на защитата – Тодор Тагарев , който заемаше поста в едно от служебните държавни управления, назначени от президента Росен Плевнелиев и трябваше да стане министър в държавното управление на Кирил Петков, откакто бе махнат Стефан Янев.
Министър на труда и обществената политика – Иван Кръстев , някогашен заместител.
Министерство на стопанската система – Юлиан Войнов , финансист и стопански анализатор, учител в Стопанската академия в Свищов.
Министър на електронното ръководство – Александър Йоловски , някогашен зам.-министър.
Министър на земеделието – Христо Даскалов , някогашен началник на Българската организация по сигурност на храните.
Министър на околната среда и водите – Юлиан Попов , който към този момент един път бе длъжностен министър в това ведомство.
Министър на туризма – Гергана Кабаиванова
Министър на културата – Яна Генова
Министър на спорта – Димитър Илиев , авто играч, който в кабинета на Кирил Петков бе комплициран отпред на организацията за сигурност на пътищата.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР