Нови и утвърдени фестивали привличат любители на всяко изкуство в

...
Нови и утвърдени фестивали привличат любители на всяко изкуство в
Коментари Харесай

Нови и утвърдени фестивали привличат любители на всяко изкуство в Благоевград

Нови и одобрени фестивали притеглят фенове на всяко изкуство в Благоевград през пролетните месеци.

Културната стратегия до края на юни оповестиха на конференция в Благоевград общинският кмет Илко Стоянов, шефът на дирекция „ Култура, спорт и туризъм “ към общината Силвия Домозетска и шефът на общинското дружество „ Арт стейдж енд фест “ Яна Гюрова. 

През април ще бъде съживен единственият по рода си „ Блус и джаз фестивал “, уточни Силвия Домозетска. Фестивалът ще събере фенове на музикалните стилове в зала „ Орфей “ в парк „ Македония “, с което от общината дават поръчка за оживление на това пространство за културни събития. 

През април квартал „ Вароша “ ще събере създатели в региона на актуалното изкуство в плана „ Стаички “ , а през юни остарелият квартал на Благоевград ще се оживи с фестивал, в който известни персони ще споделят за своите провали и методите, по които още веднъж са се изправили на крайници, сподели още Силвия Домозетска. 

Май ще стартира с концерт на световноизвестният барабанист Иън Пейс от именитата група „ Дийп Пърпъл “. На 2 май от общината и Американският университет ще оживят пространството сред Градската градина и подплощадното пространство в централната част на града. Именно там Американският университет в България и радио „ Аура “ ще празнуват своите 30-годишнини. 

В културния календар непроменяемо участват концертите, свързани с 50-годишнината от основаването на Камерна опера-Благоевград. В началото на юни световноизвестната българска певица Александрина Пендачанска ще организира майсторски клас, а жителите и гостите на града ще могат да се насладят на концерт с нейно присъединяване и с присъединяване на нейни възпитаници. 

" Фестивалната стратегия на общината планува редица събития на локалните групи и културни институти. Два театрални фестивала са заложени в програмата до края на юни. Тя планува и фестивал, който ще срещне очи в очи деца и младежи от града с известни инфлуенсъри ", разгласи Силвия Домозетска. 

Кулминацията на програмата ще е на 25 и 26 юни с фестивала “Blagoevgrad South-West ” , в който се планува да вземат участие огромни имена от международната музикална сцена и обичани български реализатори.

Фестивалът е със лична марка и преплита южняшкия характер и стила на запада, описа Силвия Домозетска, само че на този стадий управлението на община Благоевград не издаде участниците, които ще завладеят сцената в Благоевград. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР