Нови допълнителни правителствени мерки за ограничения на движението на пътници

...
Нови допълнителни правителствени мерки за ограничения на движението на пътници
Коментари Харесай

Драконовски мерки: Изгоряха пътуванията с лични МПС в Гърция до 31 май заради епидемията

Нови спомагателни държавни ограничения за ограничавания на придвижването на пасажери с всевъзможни публичен или частен превоз ще бъдат в действие за два месеца (31 май).
Тези ограничения плануват:

- За леки коли до 5 места, публични или частни е позволен един пасажер. По изключение може да бъде превозен и втори пасажер, в случай че транспортът е по медицински аргументи (трансфер до болница, медицински център или друга болница).

- За леки коли с 6 или 7 места, публични или частни, са позволени двама пасажери.

- За 8 или 9 транспортни средства, публични или частни, са позволени трима пасажери. По изключение в такива случаи рестриктивните мерки на пасажерите могат да бъдат надвишени единствено в случай че родител с малолетни деца е в транспортното средство.

Също по този начин за всички публични рейсове (градски и междуградски) или частни рейсове, в това число, могат да транспортират до 50% от плануваните места на транспортното средство.

Наредбата издадена от Министерството на превоза е в действие зо 31 май 2020 година.

В същото време стана ясно, че Правителството обмисля стягане на ограниченията по отношение на напредването на жителите, сред които:

Тричасово ограничение на придвижването на жителите в разките на деня, възбрана за пътешестване в несъмнено време на деня, унищожаване на писмената декларация за придвижване, остава единствено посредством SMS (ще има запис на времето за излизане и вероятно ограничение излизането на възрастни и уязвими групи).

„ Целта е да се постави завършек на злоупотребите и безразсъдното потребление на безплатните SMS през номер 13033. В рамките на два до три дни ограниченията ще бъдат въведени, защото доста жители не съблюдават възбраните за придвижване “, съобщи държавния представител Стелиос Пецас.

„ На 15 април ще имаме информация към този момент дали ограниченията, които сме взели за ковид, от закриването на учебните заведения до карантинните ограничения са верни. Разбирам, че е належащо самообладание и дисциплинираност, само че никой, не желае да рискува здравето на личното си семейство “, означи пред телевизия Скай здравният министър Василис Кикилиас.

Относно досегашното разпространяване на вируса, министър Кикилиас сподели, че Гърция е в кривата, т.е. заболяването се уголемява, само че с такава скорост, която разрешава на лечебните заведения и публичната здравна система да реагира.

Предупреди, че м. април е „ доста сериозен месец “ и не би трябвало да има разпределяне, тъй като е елементарно да се подхлъзнем в сюжети на бедствия, в случай че не разбираме, че би трябвало да останем вкъщи. „ Нека никой не се отпуска “, означи господин Кикилиас,отбелязвайки, че това е новият национализъм.

Пикът на пандемията в Гърция се чака в интервала 8-11 април, тъкмо преди Страсната седмица. Случаите на инфектирани се чака да наброява до 2500-2 700 случая със 75-85 смъртни случая, написа in.gr.

Дотогава всеки ден се чака да има 80-150 нови случая и незабавно по-късно – евентуално след Цветница ще спадне до 15-40, добавя още изданието.

Прогнозира се, че броят на хората, които ще починат (въз основа на настоящи произшествия и смъртни случаи) е към 85-115 души, при най-лошия сюжет може да надвиши 130-140.

Към днешна дата 1415 са към този момент доказани случаи на болни от ковид в Гърция. 90 пациенти са приети в болница в отделения за интензивно лекуване, от които 14 са дами. Средната им възраст е 66 години. Броят на умрелите е 51. Първа жертва е записана през днешния ден и на остров Миконос, 69-годишна жена.

В карантина са два региона в Гърция. Община Фустани в Едеса е сложена в карантина за 14 дни. Това е вторият карантинен регион в Гърция след община Месопотамия на община Кастория, както и пътническия ферибот „ Ел. Венизелос “.

Вечерен час е въведен в 5 общини, Кастория, Орестиада, Несторио, Ксанти и Мики, която на процедура граничи с Община Златоград. Забранено е излизане от 20:00 до 8:00 часа.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР