Нови чудеса се чакат край гроба на Орфей на Татул.

...
Нови чудеса се чакат край гроба на Орфей на Татул.
Коментари Харесай

Нови чудаса край гроба на Орфей в Татул. Започват разкопки

Нови чудеса се чакат край гроба на Орфей на Татул. Кметът на Момчилград Илкнур Кязим разгласи най-дълго чаканата вест – стартират разкопки в светилището на митичния тракийски цар и артист, които сигурно ще разкрият нови секрети от историята. И ще дадат още един тласък Момчилград да се трансформира в магнит за туристи.



Кязим направи това по време на най-масовия фестивал в област Кърджали след началото на пандемията.

Над 1 000 души се включиха в четиринадесетото издание на " Нощта на Орфей ".



" Музикалният фестивал, който организираме тук се трансформира в самобитна емблема на магията на изкуството, съхранявайки и развивайки хилядолетни обичаи и традиции.  Изключително се веселя, че Община Момчилград ловко резервира една десетилетна традиция ", съобщи при откриването на фестивала кметът на общината Илкнур Кязим. Тя приветства гостите и им пожела да се насладят на програмата.

От сцената на фестивала Илкнур Кязим разгласи, че тази година ще бъдат обновени археологическите разкопки в региона на паметния комплекс край село Татул.



" Ние с моя екип работим над концепцията това свято място да стане още по-приятно и завладяващо за посещаване, тъй като имаме вяра, както и доста от вас вероятно, че този неповторим комплекс към момента крие доста секрети. В тази връзка бих желала да оповестя добра новина и тя е обвързвана със пускане на нови разкопки, които би трябвало да стартират през началото на тази есен ", разгласи Илкнур Кязим.

След приветствените думи кметът награди спечелилите във велопохода Момчилград - с. Татул, в който се включиха 16 колоездачи. Велосипед получи като премия първенецът в конкуренцията Юсеин Юсеин. Подгласниците му Ервин Юсеин и Толга Изет също бяха наградени.

След церемонията на сцената се изявиха надарени деца от община Момчилград. Певецът на родопски песни Филип Синапов показа шлагерите от най-новия си албум " Песни от извора ".



Истински възторг провокираха при качването си на сцената Катя и Здравко от дует " Ритон ".

" Трудно ми е да приказвам, в действителност доста се вълнувам, че още веднъж съм в родния си край ", съобщи Здравко, който родом е от Момчилград. Дует " Ритон " показаха пред публиката най-новите си песни, както и най-известните си шлагери, записвани през годините.



Фестивалът " Нощта на Орфей " приключи по традиция с огнено шоу и със заря.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР