Нови четири кораба със земеделска продукция отплаваха от украински пристанища

...
Нови четири кораба със земеделска продукция отплаваха от украински пристанища
Коментари Харесай

Още 4 кораба със земеделска продукция отплаваха от украински пристанища

Нови четири кораба със земеделска продукция отплаваха от украински пристанища на Черно море. Споразумението за експорт на зърно се извършва на фона на следващите взаимни обвинявания за офанзиви сред Москва и Киев.

21 кораба с 563 хиляди тона продукция са напуснали трите украински пристанища (Одеса, Черноморск и Южни) през първата половина на август по съглашението, подписано през юли с посредничеството на Организация на обединените нации и Турция. Общо 23 милиона тона украинско зърно би трябвало да стигнат до международните пазари.

Изпълнението на зърнената договорка е измежду тематиките на утрешната среща в Украйна сред генералния секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш с президента Володимир Зеленски и турския му сътрудник Реджеп Ердоган.

Ще бъде обсъждан и казусът със Запорожката АЕЦ. Властите в региона приканиха Организация на обединените нации да осъди обстрела, за който упрекват украинската страна.

Сепаратистите в Луганската република настояват, че украинските сили са атакували Первомайск със система Хаймарс и е погубен граждански.

От Киев оповестиха за масирано съветско нахлуване в Донбас и ракетни офанзиви в Одеска област и Харков.

В следващото си послание президентът Зеленски прикани жителите на окупираните украински територии да не се доближават до военните обекти на съветската войска. Това става след серия детонации в анексирания от Русия Крим, за които Москва призна, че са дело на въоръжени групировки, лоялни на Украйна.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР