Нови бонуси ще получат полицаите, ако се приемат предложенията на

...
Нови бонуси ще получат полицаите, ако се приемат предложенията на
Коментари Харесай

Голяма промяна за полицаите. Нови бонуси

Нови бонуси ще получат служителите на реда, в случай че се одобряват предложенията на Министерство на вътрешните работи. Ведомството желае на служителите на реда да им се заплащат в брой безалкохолните и закуските, когато са нощна промяна. Става дума за часовия диапазон между 22.00 и 06.00 часа. Промените в наредбата са оповестени за публично разискване, съобщи БНР.

Сегашното предложение е направено, откакто през декември петчленен състав на Върховен административен съд е отменил разпоредба със същото наличие. Тогава от Министерство на вътрешните работи не показали финансовите и други средства, нужни за използването на новата уредба и предстоящите резултати.
-->
В текста на сегашната проектонаредба се показва, че компенсирането на служителите на реда ще коства 2,5 млн. лв.. Те са обезпечени в границите на одобрените средства по индикатор " Персонал " в бюджета на министерството за съответната година.

Общественото разискване е до 13-ти януари. Вече е препоръчано левовата равноценност на полагащите им се безвъзмездни питиета и храна да получават и служителите на реда, които имат 12 часови смени, като изпълняващите патрулно-постова активност.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР