Нови 370 врачани са се регистрирали като безработни в дирекция

...
Нови 370 врачани са се регистрирали като безработни в дирекция
Коментари Харесай

Само за месец: Нови 370 врачани останаха без работа

Нови 370 врачани са се записали като безработни в дирекция „ Бюро по труда “ във Враца през октомври, оповестиха от институцията. Новорегистрираните са 363, а другите са с възобновена регистрация. Сравнено с предходния месец броят на останалите без работа врачани е намалял с 55 лица.
От отишлите на борсата 156 индивида или 42.98% са след освобождение от работа и са с право на парично обезщетение, 7 са завършили договорите си за работа по ограничения и стратегии, а 52 врачани са се записали след работа в чужбина или в други райони на страната.
165 лица от новорегистрираните безработни са отишли в трудовата борса след изминал интервал на глоба при преустановяване или са такива, не работили досега или напуснали просветителната система.
В края на ноември броят на записаните безработни лица в дирекция „ Бюро по труда “ - Враца е 2330, като броят им е с 19 по-малко спрямо предходния месец и с 270 по-малко в съпоставяне със същия месец на предходната година.
Анализ демонстрира, че безработни младежи на възраст до 29 години са 312, като в община Враца са 226, а в община Криводол – 86. Разпределението им по професионален симптом и обучение демонстрира, че безработните младежи без компетентност общо са 59.62%, а с главно и по-ниско обучение са – 37.18%.
Безработните над 50-годишна възраст пък са 847, като броят им е повишен с 10 индивида по отношение на предходния месец. Продължително безработни лица във Врачанско са 561, като броят им е намалял с 50 лица.
Данните за месеца сочат, че броят на записаните безработни с висше и приблизително обучение нараства по отношение на предходния месец, а тези с главно и по-ниско обучение понижават.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР