Директорът на СУ Христо Ботев“ във Враца Виктор Кръстев изпрати

...
Директорът на СУ Христо Ботев“ във Враца Виктор Кръстев изпрати
Коментари Харесай

На бляскаво тържество: Виктор Кръстев изпрати с гордост 117-ия випуск на СУ „Христо Ботев“-Враца /снимки/

Директорът на СУ „ Христо Ботев “ във Враца Виктор Кръстев изпрати с горделивост и обилна гала 117-ия випуск на елитната гимназия, видя кореспондент на организация BulNews.
Днес 50 възпитаници приключват учебно заведение, а на 24 май, както традицията повелява, ще бъде и техният абитуриентски бал.
Зрелостниците са разпределени в две паралелки – „ Здравеопазване “, която е със компетентност „ Асистент на доктор по дентална медицина от 13 възпитаници и компетентност „ Извършване на термални процедури в балнеологични и други възстановителни центрове с 12 възпитаници. 25 възпитаници пък са се обучавали в паралелка „ Обществени науки “ – История и цивилизация.
Над 50% от дванадесетокласниците приключват с отличен триумф и съгласно Правилника за активността на учебното заведение в юбилейна година се отличават от шефа с диплом за отличен триумф. Една част от завършващите към този момент са признати в влиятелни университети в страната и чужбина, след сполучливо положени приемни изпити.
„ Вие сте основата на едно учебно заведение, което остава наш дом, в който ще се завръщаме след време, когато към този момент не сме възпитаници в него. Благодарността ни не стопира единствено дотук – споменът за учебното заведение не е повсеместен без Вашата фигура на началник, който постоянно ни посреща топло и с усмивка. За Вас е нашата благодарност “, с тези думи на удивление се обърнаха зрелостниците от врачанската Алма Матер към своя обичан шеф Виктор Кръстев.
„ Има нещо свещено и благородно в това да бъдеш част от 200-годишната традиция в образованието, от която започват фантазиите за реализация в науката, изкуството и публичния живот. Затова през днешния ден и учители, и възпитаници, и зрелостници сме обединени от позитивното и съзидателно ентусиазъм, което е невидимо за очите и се пази в носи единствено в сърцето. 
Скъпи зрелостници, вие сте конкурентноспособни, мощни и витални! Очакваме да посрещате почтено провокациите на живота, да израствате още по-силни и все по-мъдри. Сигурен съм, че повече от вас с неспокойствие са бързали да стигнат до този ден, само че не забравяйте, че той поставя края на остарелия и отваря пътя към новия ви живот. Живот, в който все по-често ще ви се постанова да взимате значими решения и да предприемате стъпки, които биха могли да го трансформират. Нека тези решения бъдат водени от значимите неща, които сте научили в учебно заведение!
На добър час, скъпи младежи “, сподели Виктор Кръстев в прочувственото си слово към зрелостниците.
По време на церемонията учебното управление награди и поздрави Георги Иванов, Теодора Василева, Преслава Николова и Мария Николова за заслуги в издигането престижа на учебното заведение.
В рамките на тържеството, за задачите на застраховане на първокласен и ефикасен развой на учениците от начален стадий, бе открита и обновената класна стая за образование по метода „ Монтесори “ с съоръжение, което дава отговор на най-новите нормативни условия.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР