Нови 1300 военнослужещи ще бъдат назначени в Българската армия през

...
Нови 1300 военнослужещи ще бъдат назначени в Българската армия през
Коментари Харесай

Назначават нови 1300 души в Българската армия през 2018 г.

Нови 1300 военнослужещи ще бъдат назначени в Българската войска през 2018 година, като предпочитано ще бъдат попълвани редиците на Сухопътни войски и Специалните сили.
Новината заяви ръководителят на парламентарната комисия по защита военачалник Константин Попов в Карлово, където се организира изнесено съвещание на ръководената от него комисия в 44-ото Народно заседание.
Бившият военачалник от Военновъздушни сили разкри още, че на второ четене в Закона за републиканския бюджет за следващата година са планувани средства за нарастване на заплатите на военнослужещите с малко над 10 %. Председателят на парламентарната комисия по защита уточни, че планът за рационализация на Сухопътните войски е съвсем подготвен и се чака още преди Нова година да влезе в Народното събрание.
Относно ограниченията за нормализиране на полетите в авиобаза Граф Игнатиево, ген. Константин Попов акцентира, че се чака това да се случи още до края на месец ноември.
Покрай изнесеното си съвещание на територията на 61-ва Стрямска механизирана бригада депутатите от Комисията по защита в 44-ото Народно заседание се срещнаха и с кмета на Община Карлово доктор Емил Кабаиванов.
Пред народните представители градоначалникът сложи въпросиу свързани с опцията за даване на военно имущество, като техника, материали и съоръжение с отпаднала нужда, за прилагане от общините.
От своя страна пък депутатите от парламентарната комисия по защита благодариха на кмета на Карлово за готовността му да даде общински терени за създаване на жилища на военнослужещите.
Ген. Константин Попов подари на доктор Емил Кабаиванов почетна монета на първия ръководител на Народното събрание Антим І, а кметът връчи на генерала почетен плакет с облика на Васил Левски.
По време на визитата си в Карлово членовете на Комисията по защита в 44-ото Народно заседание разгледаха въоръжението и бойната техника на военното формирование, което е най-голямото в състава на Сухопътни войски, и сервираха цветя пред паметника на Васил Левски в родния му град.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР