Нови 13 положителни проби за COVID-19 са получени в село

...
Нови 13 положителни проби за COVID-19 са получени в село
Коментари Харесай

Две фамилии заразени с К-19 от жена, лекувана в София

Нови 13 позитивни проби за COVID-19 са получени в село Осина, община Сатовча, заяви шефът на Регионалната здравна ревизия /РЗИ/ в Благоевград доктор Калоян Калоянов.

Сутринта беше обявено за 10 проби на членове на съседски фамилии, заразили се по всяка възможност от онкоболна жена, лекувана в софийската болница " Св. Иван Рилски " и умряла след това в дома си. 

От в началото откритите 10 случая, четирима са настанени в Инфекциозното поделение на болничното заведение в Гоце Делчев. Новите случаи са контактни лица на в началото откритите. Сред тях има и пет деца, всички са в положително здравословно положение и са сложени под карантина в домашни условия.

Според РЗИ - Благоевград към момента няма нужда от затваряне на селото, защото случаите на COVID-19 там е дребен - две фамилии, които живеят на една и съща улица в три къщи, които са контактували между тях. Въпреки това кметът на Сатовча упорства за карантиниране на Осина. 

Връчени са инструкции за усилена стерилизация в селото. за обезпечаване на защитни средства в обектите с публично потребно значение - магазини, публични здания. Влиза се наложително с маска. Наблюдават се интензивно, ревизират се от опганите на Министерство на вътрешните работи прецизно, хората са предизвестени - дисциплинирани са, ще съблюдават карантината. Консултирахме се с Националния действен щаб, към този момент ще изчакаме да забележим по какъв начин вървят нещата. Ако се усили броят, може да се стигне и до затваряне на селото под карантина ", сподели обаче доктор Калоян Калоянов

Другите две позитивни проби за последното денонощие в региона са на жена от Благоевград и на мъж на 78 години, който е настанен в дома за възрастни хора в Благоевград. Вчера е станало ясно, че мъжът е с позитивна проба и е бил изработен опит той да бъде приет в болница. Мъжът няма симптоматика, по тази причина е останал в дома, където сега е изолиран. Там тече инспекция на РЗИ и проучване и на личния състав, и на хората, които употребяват обществената услуга. Общо те са 120.

" Тази болест е пристигнала извън. Какви са методите, с цел да се болести - допустимо е да е от личния състав. Част от него към момента се изследва, до момента всички са с негативни индикатори. Очакваме другите резултати. Ако са малко, ще създадем организация да бъдат в старческия дом, в случай че не дай си боже, са доста, в понеделник ще обмислим няколко разновидността: тези хора да бъдат настанени в други здания, които са общинска благосъстоятелност ", сподели Румен Томов, кмет на Благоевград. 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР