„Новатек“ и френската нефтогазова компания Total подписаха договор за покупко-продажбата

...
„Новатек“ и френската нефтогазова компания Total подписаха договор за покупко-продажбата
Коментари Харесай

„Новатек“ и Total подписаха договор за покупко-продажбата на 10 % в проекта „Арктик СПГ-2“


„ Новатек “ и френската нефтогазова компания Total подписаха контракт за покупко-продажбата на дял от 10 % в плана „ Арктик СПГ-2 “, се споделя в известие, оповестено на уеб страницата на съветската компания.

Условията за влизането на Total в плана включват заплащането на каузи от 10% и финансиране на плана „ Арктик СПГ-2 “.

В края на февруари президентът по създаването и рандеман в Total Arnaud Breuillac по време на конференцията IP Week в Лондон разяснява, че никакви наказания против Русия няма да попречат на проектите на френската компания да взе участие в плана „ Арктик СПГ-2 “.

„ Новатек “ и концернът Total подписаха контракт за покупко-продажба във връзка с 10% дялово присъединяване в плана „ Арктик СПГ-2 “ в границите на обвързващото съглашение за изискванията на влизането в плана, подписано през месец май 2018 година на XXII Петербургски интернационален стопански конгрес, със затваряне на договорката през първото тримесечие на 2019 година “, се споделя в известието.

Предвид каузи на Total от 19,4 % в Новатек и желанията на съветската компания да резервира 60% в „ Арктик СПГ-2 “, общият стопански интерес на Total в плана е към 21,6 %. Ако обаче „ Новатек “ реши да понижи каузи си до равнище от под 60 %, френската компания ще може да усили директният си дял до 15 %, се споделя в известие на Total.

Новатек през май 2018 година подписа съглашение с Total за влизането на френската компания в плана „ Арктик СПГ-2 “, с дял от 10 % и опция за нарастване до 15 %. Затварянето на договорката е планувано за първото тримесечие на 2019 година

„ Арктик СПГ-2 “ е вторият план на „ Новатек “, обвързван с произвеждане на полутечен природен газ, след „ Ямал СПГ “. В рамките на плана се възнамерява създаване на три софтуерни линии, като пускът на първата е плануван за 2022-2023 година, а останалите – през 2024 и 2025 години.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР