Новата ваксина срещу коронавируса, разработена в Русия, е наречена "Спутник

...
Новата ваксина срещу коронавируса, разработена в Русия, е наречена "Спутник
Коментари Харесай

Вижте подробности за руската ваксина за COVID-19

Новата ваксина против ковид, създадена в Русия, е наречена "Спутник В " на едноименния руския сателит - първият галактически уред, изстрелян в орбита, а В е кратко от ваксина, заяви ръководителят на съветския фонд за директни вложения, взел участие в основаването й, представен от Франс прес.

Над 1 милиард дози са били поръчани авансово от 20 непознати страни, съобщи Кирил Дмитриев и посочи, че третата фаза от тестванията стартира на следващия ден.

От Фонда споделиха още, че началото на промишленото произвеждане е планувано за септември.

Дмитриев разгласи това, откакто съветският президент Владимир Путин заяви, че имунизацията е утвърдена след по-малко от два месеца на тествания върху хора.

Ръководителят на фонда сподели, че дружно с задграничните сътрудници са подготвени да обезпечат производството на над 500 милиона дози ваксина годишно в 5 страни и възнамеряват да усилят в допълнение индустриалната мощ, съобщи ТАСС. В производството на "Спутник В " са вложени 4 милиарда рубли.

По време на онлайн конференция Дмитриев заяви, че фондът се е договорил с ОАЕ, Саудитска Арабия и други страни за осъществяване на третата фаза от тествания на имунизацията.

Според Дмитриев, към днешна дата максимален интерес към имунизацията демонстрират страни от Латинска Америка, Близкия изток и Азия и с тях към този момент са финализирани редица контракти за закупуването й.

Фондът разгласи в известие до медиите, че към този момент има информативен уебсайт за "Спутник В ".

Днес имунизацията е получила регистрационно удостоверение от съветското министерство на опазването на здравето и може да се употребява за имунизиране на популацията на Руската федерация, посочи ТАСС.

Скоростта, с която Русия върви към това да направи имунизацията публично притежание, накара някои задгранични учени да задават въпроса дали Москва не слага националния авторитет пред сигурната просвета и сигурността, отбелязва Ройтерс.

Дмитриев обаче сподели, че "политизираният " метод към съветската ваксина на редица западни страни слага под опасност живота на техните жители, съобщи ТАСС.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР