Новата руска крилата ракета Буревестник с ядрен ракетен двигател и

...
Новата руска крилата ракета Буревестник с ядрен ракетен двигател и
Коментари Харесай

Оставя ли новата руска ракета ядрена следа

Новата съветска крилата ракета Буревестник с нуклеарен ракетен мотор и на практика неограничена отдалеченост на полета е добре засекретена. Редица медии смятат, че тази ракета е опасност за екологията и се оповестява за чести повреди по време на полет. А в този момент съветското издание Известия разгласява нова информация за съветското оръжие.

Миналия месец съветското министерство на защитата сподели видео на тестов полет на ракетата с нуклеарен мотор, която бе изстреляна от наземна пускова установка. Показн бе и цехът, в който се сглобява новото оръжие.

Известия оповестява, че структурата на Буревестник има общи черти с тази на Х-101 – и двете ракети имат доста присъща носова част, като и фюзелажът е сходен. Счита се, че това е направено за ракетата по-малко да се вижда от радарите.

Според тази информация, Буревестник работи на следния принцип: в профил на ракетата са ситуирани специфични отсеци с мощни и компактни нагреватели, захранвани от компактна нуклеарна енергийна апаратура. В тях навлиза атмосферният въздух, който след нагряване до няколко хиляди градуса по Целзий се трансформира в работно тяло за нуклеарния ракетен мотор. Нагрятият въздух основава мощна двигателна сила.

Но дали радиацията от тази ракета попада в околната среда? Като се има поради, че въздухът минава през някакъв нагревателен детайл, вероятен е временен контакт с радиоактивни детайли. Но очевидно съветските конструктори са намерили метод да отстраняват сходно взаимоотношение.

В свое изявление президентът на Русия Владимир Путин сподели, че новата ракета може дълго време да патрулира в западния район и по команда да нападна цел. В тази обстановка оръжието би трябвало да остане прикрито, а радиоактивната диря незабавно би издала новата ракета.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР